Suur-Savon museoon haetaan amanuenssia

08.01.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin museotoimessa on haettavana Suur-Savon museon amanuenssin virka 1.3.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Museoiden tehtävänä on säilyttää, tallentaa ja tehdä tunnetuksi paikallista aineellista ja visuaalista kulttuuriperintöä harjoittamalla tutkimusta, opetusta, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä tarjoamalla monipuolisia kuvataidepalveluja.

Suur-Savon museon amanuenssi vastaa kulttuurihistoriallisen Suur-Savon museon näyttelyistä ja kokoelmista. Kaikki kulttuurihistoriallisen museon yleisökohteet (Suur-Savon museo, Harjukosken mylly, Kivisakasti, Pien-Toijolan talonpoikaismuseo, Nikkisen torppa) ja Päämajamuseon yleisökohteet (Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Mannerheimin salonkivaunu) kuuluvat amanuenssin hoitovastuulle. Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyön kehittäminen Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa. Amanuenssin viran hoitoon kuuluu myös viranomaistehtäviä, kuten maankäytön suunnitteluun liittyvien lausuntojen valmistelu yhdessä kulttuuri- ja museotoimenjohtajan kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä museoalan työkokemus. Lisäksi arvostamme talvi- ja jatkosodan aikaisen historian tuntemusta, yhteistyökykyä, joustavuutta ja hyviä sosiaalisia valmiuksia sekä sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua. Valittavalta edellytämme kykyä toiminnan kehittämiseen ja innostunutta otetta museon monipuoliseen tehtäväkenttään.

Lisätiedot ja hakeminen Kuntarekryssä.