Syyskuussa järjestetään Mikkelin neljäs sotakirjallisuustapahtuma

03.08.2020

Artikkelin kuva

26.9. Mikkelissä järjestetään neljäs sotakirjallisuustapahtuma. 

Sotavuosina sadat tuhannet suomalaiset joutuivat jättämään kotinsa ja etsimään uuden asuinsijan. Vaikka se löytyi oman kansakunnan ja valtion sisältä, on siirtolaisuuden, pakolaisuuden ja luopumisen ylisukupolvinen kokemus edelleen läsnä evakoiden jälkeläisten elämässä. Pakolaisuus on totta tänä päivänä miljoonille lapsille, naisille ja miehille.

Tämän vuoden sotakirjallisuustapahtuma käsittelee taiteen ja tutkimuksen, kauno- ja tietokirjallisuuden keinoin pakolaisuutta, Suomessa ja maailmalla, ennen ja nyt.

Tapahtuma on suunnattu historiasta, kirjallisuudesta, yhteiskunnallisista ilmiöistä, sodasta ja rauhasta kiinnostuneille. Tapahtuma soveltuu erinomaisesti historiaa, kirjallisuutta ja yhteiskuntaoppia opettaville. Ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Järjestäjinä ovat yhteistyössä Mikkelin kesäyliopisto, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin seutukirjasto ja Mikkelin kaupungin museot.

Ilmoittautumiset 13.9. mennessä, hinta 45 euroa. Lisätiedot, ohjelma ja ilmoittautuminen osoitteessa mikkelinkesayliopisto.fi/mikkelin-sotakirjallisuustapahtuma.