Taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck luennoi taidemuseossa 6.11.

30.10.2019

Artikkelin kuva

Puhetta taiteesta -tilaisuudet jatkuvat Mikkelin taidemuseossa keskiviikkona 6. marraskuuta.

Taide- ja kulttuurihistorioitsija Hanna-Reetta Schreck (kuvassa) pureutuu taiteilija Ellen Thesleffin (1869–1954) taiteeseen ja elämään. Thesleff oli edelläkävijä omana aikanaan, jolloin naisten oli vaikeaa saada arvostusta taidemaailmassa, olipa kuinka lahjakas tahansa. Rohkealla tyylillään Thesleff loi merkittävän taiteellisen uran, ja hän itsekin tiedosti oman arvonsa kutsuen itseään Pohjolan Leonardoksi.

Schreck on kirjoittanut Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta laajan julkaisun Minä maalaan kuin jumala (2017, Kustannusosakeyhtiö Teos). Kirjassa pääsee ääneen myös taiteilija itse kirjeittensä kautta. Schreck on perehtynyt kattavasti Thesleffin laajaan kirjeenvaihtoon. Kirjaa on saatavilla myös Mikkelin taidemuseon museokaupasta.

Hanna-Reetta Schreck on helsinkiläinen taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, tietokirjailija, opettaja sekä kulttuurihallinnon ja -politiikan asiantuntija. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat muun muassa taiteiden ja tieteiden välisyys, erityisesti historian, kuvataiteen, tanssin ja teatterin.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Tilaisuus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun. Samalla on mahdollisuus tutustua myös Niina Mantsisen Soft Graffiti –näyttelyyn.

Puhetta taiteesta
Taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck: Ellen Thesleff
Keskiviikkona 6.11. klo 17.30–19.30
Mikkelin taidemuseossa (Maaherrankatu 18–20, kauppakeskus Akseli)

Kuva: Heini Lehväslaiho