Taidemoovit 2.0 -hanke tarjoaa maksutonta kulttuuriharrastusta kouluille

31.01.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluilla on toista vuotta käynnissä Taidemoovit 2.0 -hanke, jonka kautta peruskoulun oppilailla on mahdollisuus säännölliseen ja ilmaiseen kulttuuriharrastukseen oman koulun tiloissa.

Hankkeessa ovat mukana Mikkeli, Kangasniemi, Puumala, Pertunmaa sekä Mäntyharju. Kerhojen sisällöt on suunniteltu oppilaiden toiveiden pohjalta. Mukana on laaja kattaus alueen kulttuuritoimijoita. Ohjaajina toimivat teatteri-ilmaisunohjaaja Aapo Repo, ohjaaja Leevi Heinonen, tanssija Carmen Rodergas, Etelä-Savon tanssiopisto, Taito Itä-Suomi, Pikku Ketun sirkus sekä Mikkelin valokuvakeskus. Hankkeen kautta 16 koululla järjestetään yli 20 erilaista kerhoa. Lukuvuonna 2017–2018 kerhoihin osallistui yli 4 000 lasta ja nuorta. Mikkelin peruskouluista mukana on 10 koulua.

Hanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusohjelman kärkihanketta, jossa tarkoituksena on parantaa taiteen ja kulttuurin tasavertaista saatavuutta lapsille ja nuorille. Opetus- ja kulttuuriministeriö on rahoittanut hanketta tänä lukuvuonna 50 000 eurolla ja seutuvaliokunta tukee seudullista yhteistyötä 15 000 eurolla.

Harrastetunteja järjestetään hankkeen myötä suurimmalle osalle kunnan perusopetuksen oppilaista ja toiminnassa hyödynnetään alueen ammattitaiteilijoita. Tämän kautta kulttuuritoimijoiden työllistyminen on yksi hankkeen tärkeä elementti. Toiminnan myötä lapsilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta harrastusta matalalla kynnyksellä.