Taidemuseon väistötiloja esitetään kauppakeskukseen

09.03.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupunginhallitus käsittelee 12.3. taidemuseon väliaikaisten tilojen sijoittumista. Esityksenä on, että kaupunki vuokraa tilat Kauppakeskus Akselista.

Sisäilmaongelmista (kosteusongelmat), heikosta talotekniikasta ja huonosti toimivista tiloista kärsinyt taidemuseon käyttämä niin sanottu graniittitalo (kuvassa) on suljettu ja odottaa kunnostusta. Kaupungin omistamista, vapaana olevista kiinteistöistä ei löytynyt mitat täyttävää kokonaisuutta. Kaupunki on neuvotellut neljän eri kauppakeskuksen kanssa mahdollisuudesta sijoittaa väliaikainen taidemuseo näiden yhteyteen.

Museotoimelle vuokrataan määräaikaisella vuokrasopimuksella Kauppakeskus Akselin toisesta kerroksesta tilaa yhteensä noin 1088 neliömetriä, josta museotilat ja -kauppa kattavat noin 541 neliömetriä. Vuokrakustannus on vuositasolla noin 156 670 euroa. Museon tilat ovat teknisesti käytettävissä syksyllä 2018.

Mikkelin taidemuseo toimii myös aluetaidemuseona

Mikkelin taidemuseo sai alkunsa vuonna 1963, kun kuvanveistäjä Johannes Haapasalo lahjoitti Mikkelin kaupungille kaikki hallussaan olleet teoksensa. Lahjoituksen seurauksena Mikkeliin perustettiin taidemuseo. Museo avattiin vuonna 1970 graniittitalossa Johannes Haapasalon museo -nimisenä.

Nykyään taidemuseo hallinnoi seitsemää eri peruskokoelmaa, joissa on yhteensä lähes 6000 teosta. Museoiden henkilökuntaa on kaksitoista henkilöä sekä joitakin määräaikaisia. Taidemuseo toimii myös Etelä-Savon aluetaidemuseona, minkä vuoksi Mikkelin kaupungin museot saavat korotettua valtionosuutta.

Linkki kaupunginhallituksen esityslistaan