Tapahtumaviikonloppu taidemuseossa 2.–4. helmikuuta

26.01.2018

Mikkelin taidemuseossa (Ristimäenkatu 5) järjestetään tapahtumaviikonloppu perjantaista sunnuntaihin 2.–4. helmikuuta kello 10–17. Taidemuseoon on vapaa pääsy koko viikonlopun ajan. Museokaupassa tuotteita myydään vähintään -70 prosentin alennuksella.

Mikkelin taidemuseo siirtyy Graniittitalosta väistötiloihin noin viiden vuoden ajaksi. Näyttelytoiminta päättyy nykyisissä tiloissa sunnuntaina 4.2. Tämän jälkeen esillä olevat vaihtuvat näyttelyt puretaan, pakataan ja lähetetään eteenpäin. Kevään aikana Graniittitaloon pysyvästi sijoitetut museokokoelmat pakataan ja siirretään väistötiloihin. Muutto koskee paitsi taidemuseon asiakaspalvelu- ja näyttelytiloja, myös toimistotiloja sekä kokoelmasäilytystiloja.

Väistötiloja yhä kartoitetaan

Museon väistötilojen kartoitus on käynnissä. Kaupunginhallitus päättää väistötilojen sijaintipaikasta tämän kevään aikana. Museotoimen muissa kohteissa näyttelytoiminta jatkuu normaaliin tapaan.

Muuton taustalla ovat Graniittitalon vuosikymmeniä jatkuneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Vuonna 2017 rakennuksessa havaittiin myös mikrobiongelma. Toiminnallisesti Graniittitalo on ollut museotyön ja asiakkaiden kannalta ongelmallinen. Rakennuksen olosuhdehallintaa ei ole saatu missään vaiheessa museoalan standardien edellyttämälle tasolle. Rakennus ei myöskään ole saavutettava eikä esteetön.

Tarkemmat tiedot tapahtumaviikonlopun ohjelmasta (klikkaa linkkiä)