Torin Jättikirppikset alkavat heinäkuussa

06.07.2020

Artikkelin kuva

Tunnelmallinen kirpputoritapahtumasarja Jättikirppis uusiutuu merkittävästi tänä kesänä. Torialueen käytön päivitykset sekä koronaviruspandemian mukanaan tuomat rajoitukset vaikuttivat tapahtumatuotannon suunnitteluun vahvasti. Mikke ry:n hallinnoimaa tapahtumaa tuottaa tänäkin vuonna mikkeliläinen Event Production Finland Oy.

Jättikirppis 2020 järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa lauantaina 18.7. ja sunnuntaina 19.7. Siitä jatketaan joka viikonloppu kahden tapahtumapäivän voimin aina sunnuntaihin 13.9. asti. Poikkeuksena on lauantai 1. elokuuta, jolloin tapahtumaa ei järjestetä.

Tapahtuman varsinainen myyntiaika on jokaisena tapahtumapäivänä kello 9–14 eli sitä on pidennetty yhdellä tunnilla. Myös myyntiruutujen hinnoittelua on päivitetty. Muuten käytännöt ja järjestelyt ovat aikaisempien vuosien kaltaiset. Ja myyntiruutuvaraukset hoidetaan tänäkin vuonna mikkeliläisen nettilippu.fi-palvelun kautta. 

– Aikaisempiin toimintavuosiin verrattuna Jättikirppiksen käytössä on vähemmän myyntiruutuja, mutta haluamme kompensoida tätä järjestämällä tapahtumia useammin ja hieman aiempaa pidemmällä päiväkohtaisella myyntiajalla, kertoo tapahtuman tuottaja Mikko Romo.

Uuden toimintamallin suunnitteluun vaikutti myös aiempien vuosien hyvät kokemukset lauantaikirppisten kokeiluista samaan aikaan kuukausimarkkinoiden kanssa. 

Uuden käytännön mukaisesti torialue on nyt tapahtumapäivinä kokonaisuutena laajemmin käytössä ja torin palvelut tukevat Jättikirppistä erinomaisesti. Torin uudistetut järjestelyt mahdollistavat turvallisen osallistumisen tapahtumiin AVI:n kokoontumisrajoitukset huomioiden. 

Kysymyksiä Jättikirppiksestä ja yksityiskohdista voi esittää sähköpostitse Mikko Romolle osoitteeseen mikko@kesakatu.com. Puhelimitse Romon tavoittaa numerosta 045 238 2568.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia