Turun ja Mikkelin tuomiokirkossa soivat Bachin ja Haydnin klassikot

05.02.2018

Mikkelin kaupunginorkesterin ja Turku Ensemblen yhteiskonsertissa konserttimestareiden Juha-Pekka Vikmanin ja Jyrki Lasonpalon johdolla kuullaan Valoa ja varjoja -konsertti Mikkelin tuomiokirkossa 8.2.2018 klo 19. Tämä konsertti esitetään päivää aiemmin myös Turussa Katedraali Soi! -tapahtumassa konserttiotsikolla Kaksin kaunihimpi. Ohjelmassa on Bachin kantaatti ”Mein herze schwimmt in Blut”, jonka solistina laulaa mezzosopraano Essi Luttinen. Bachin kaksoiskonserton solisteina soittavat Juha-Pekka Vikman ja Jyrki Lasonpalo. Konsertti päättyy Haydnin sinfoniaan nro 45, lisänimeltään ”Jäähyväissinfonia”.

Kaksin kaunihimpi
ke 7.2.2018 klo 19, Turun tuomiokirkko

Valoa ja varjoja
to 8.2.2018 klo 19, Mikkelin tuomiokirkko

Essi Luttinen, mezzosopraano
Juha-Pekka Vikman ja Jyrki Lasonpalo, viulu
J. S. Bach: Kantaatti "Mein Herze schwimmt in Blut" BWV 199
J. S. Bach: Kaksoisviulukonsertto d-molli, BWV 199
Joseph Haydn: Sinfonia nro 45 fis-molli Hob I:45 “Jäähyväissinfonia”

Essi Luttinen on kysytty konserttiesiintyjä ja hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu myös paljon oratorio- ja vanhaa musiikkia. Hän on esiintynyt lukuisien kotimaisten orkestereiden solistina, sekä konsertoinut useiden kotimaisten festivaalien lisäksi mm. Belgiassa, Saksassa, Japanissa ja Britanniassa. Taidekeskus Salmelan Merikanto-laulukilpailuissa ja Lappeenrannan laulukilpailuissa palkittu sekä Karita Mattila -palkinnolla tunnustettu Luttinen toimii Ooppera Skaalan taiteellisena johtajana.

Viulisti Juha-Pekka Vikman on esiintynyt orkestereiden solistina kotimaassa ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Kuopion viulukilpailussa palkittu Vikman toimii Turun filharmonisen orkesterin 1. konserttimestarina, johon virkaan hän siirtyi Radion sinfoniaorkesterista. Hän on myös Turku Ensemblen ja Suomalaisen kamariorkesterin jäsen ja soittaa Aboa-jousikvartetin ensiviulistina.

Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestari Jyrki Lasonpalo on toiminut mm. konserttimestarina Suomalaisessa kamariorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Sinfonia Lahdessa. Lasonpalo on esiintynyt kamarimuusikkona Yhdysvalloissa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa, mm. Wienin Musikvereinissa sekä Suomen merkittävimmillä musiikkijuhlilla. Kamarimusiikkilevytyksiä hän on tehnyt BIS-levymerkille. Orkesterinjohtoa Lasonpalo on opiskellut mm. professori Jorma Panulan ja professori Atso Almilan johdolla.