Valtakunnallinen Satupäivä näkyy ja kuuluu Mikkelissä

07.10.2019

Artikkelin kuva

Perjantaina 18.10. vietetään valtakunnallista Satupäivää. Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut, Mikkelin seutukirjasto ja Mikkelin kaupungin museot tarjoavat ohjelmaa päivän aikana ja jopa jo ennakkoon Suur-Savon museon Satupäivän etkoilla.  

Satupäivän etkot järjestetään keskiviikkona 16.10. Suur-Savon museolla, osoitteessa Otavankatu 11. Museolla on kaikille avoin satuhetki kello 9.30. Sen jälkeen on mahdollisuus suunnitella itselleen oma satuhahmo. Samalla on oiva tilaisuus tutustua Suur-Savon museon Mikkelin teatteri 100 vuotta -näyttelyyn ja sukeltaa teatterin tarinoiden ja satujen maailmaan.

Perjantaina 18.10. Satupäivä aloitetaan Mikkelin taidemuseolla kauppakeskus Akselissa, jossa on kaikille avoin satuhetki kello 9.30. Satujen lukemisen jälkeen museossa autetaan velhoa, joka on hukannut sadustaan sanoja.

Klo 17 Vanhalla sotkulla (Jääkärinkatu 9) nähdään Teatteri Hevosenkengän Kultakutri ja kolme karhua -nukketeatteriesitys. Tutun tarinan hassunhauska uustulkinta tarjoaa vakavampaakin ajateltavaa ystävyyden merkityksestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. Esitys sopii jo aivan perheen pienimmillekin. Esityksessä on viittomakielinen tulkkaus. Liput maksavat 5 euroa ja lipunmyynti alkaa paikan päällä tuntia ennen esitystä.

Hullun Hatuntekijän teekutsut kirjastossa

Mikkelin pääkirjastossa (Raatihuoneenkatu 6) nähdään Hullun Hatuntekijän teekutsut osana Illumiota ja Satupäivää. Kirjaston tapahtumapisteellä kuka tahansa pääsee mukaan ihmemaahan ja keskelle Hullun Hatuntekijän teekutsuja. Kirja astuu ulos kansistaan ja kävijät pääsevät osaksi teoksen maailmaa kurkistamalla kirjan sisälle lehtilukusalin ikkunasta.

Kirjasto on auki sekä perjantaina että lauantaina kello 23 saakka. Lisäksi tarjolla on tunnin välein satutunteja valon ja pimeyden teemoista, lapsille ja perheille kello 19 – 21 ja viimeinen kello 22 pelkästään aikuisille.