Vesikasvien niittoa Mikkelin alapuolisella Saimaalla

03.08.2018

Mikkelin kalastusalue niittää kaisloja Mikkelin alapuolisella Saimaalla 13. – 30.8. välisenä aikana.

Niittoja tehdään kartassa esitetyllä Mikkelin kaupungin omistamalla vesialueella Tuppuralan ja Launialan rantojen edustalla. Samat alueet käsiteltiin viime kesänä ja toinen niittokierros parantaa lopputulosta.

Niittojäte kerätään rantaan ja kuljetetaan kuorma-autolla Metsäsairilan jätekeskukseen.

Alueella liikkuu päivittäin kuorma-auto, josta voi aiheutua hetkellistä haittaa rannassa kulkevan kevyen liikenteen väylän käyttäjille.

Toivomme, että kalastajat poistavat kalanpyydykset alueelta ennen niittojen alkamista.

Kaislikolle kyytiä — vesikasvillisuuden niittonäytös ja info 15.8.

Tule seuraamaan käynnissä olevaa ruovikon niittoa Ritvalan uimarannalle (Talaskatu 10) keskiviikkona 15.8. kello 10–14.

Saimaan Launialanlahdella, Ritvalan edustalla tehdään elokuussa vesikasvillisuuden, pääasiassa järviruovikon niittoa. Niiton avulla poistetaan vesistöstä ravinteita sekä umpeenkasvua edistävää kasvibiomassaa ja parannetaan veden vaihtuvuutta. Infossa on tarjolla vesistöihin, vesienhoitoon ja -kunnostukseen sekä jätevesiin liittyvää monenlaista tietoa. Tutustuttavana muun muassa mökkirannan niittoon sopiva niittolaite sekä kotipuutarhoihin ja kasvihuoneisiin sopiva järviruokopohjainen kasvualusta.

Tilaisuuden pääjärjestäjänä toimii Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanke, joka on Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallinen kampanja ja yksi hallituksen kärkihankkeista. Muut järjestäjät ja yhteistyökumppanit ovat Ravinnepiika-hanke, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Etelä-Savo, Luonnonvarakeskus, Etelä-Savon kalatalouskeskus, Omavesi-hanke, Etelä-Savon ELY-keskus, Mikkelin kaupunki ja Kiteen Mato ja Multa. Urakointi: Terpal Oy.