Viikonloppuna Mikkeli täyttyy suunnistajista

13.08.2020

Artikkelin kuva

Viikonloppu on todellinen suunnistuksen superjuhla, sillä Mikkelissä järjestetään Nuorten Jukola ja Viestiliigan osakilpailu.

Nuorten Jukola järjestetään lauantaina 15. elokuuta. Kilpailukeskus sijaitsee raviradalla ja viereisellä Saimaa-stadiumilla.

Nuorten Jukolassa on seitsemän osuutta, kuten aikuistenkin Jukolan viestissä, mutta tytöt ja pojat muodostavat joukkueet yhdessä. Iältään osallistujat ovat 10–18-vuotiaita. Nuorimmille suunnattujen osuuksien suunnistustehtävät suunnitellaan siten, että myös vähemmän aikaa harrastaneet saavat mielekkään kilpailukokemuksen.

Luvassa on nopeatempoinen kisa, jota on mielenkiintoista seurata paikan päällä Mikkelin raviradalla. Katsojia palvelevat myös gps-seurannat ja metsästä saatava kuva.

Superviikonloppu jatkuu raviradalla vielä sunnuntaina 16. elokuuta, jolloin käydään henkilökohtaiset kisat. Kultainen kompassi -cup on tarkoitettu 13–14-vuotiaille ja INOV-8-liigan kilpailu 15–20-vuotiaille. Muille ikäluokille tarjolla on kansalliset suunnistuskilpailut. Lisäksi lauantai-iltana järjestetään valmennusseminaari kaikille kestävyyslajeista kiinnostuneille.

Viestiliiga rantautuu Saimaalle

Suunnistuksen Viestiliigan kilpailu käydään sunnuntaina 16.8. Anttolassa, Piskolansaaressa. Saaren erottaa mantereesta jo kannakseksi muuttunut salmi, ja sinne on tieyhteys. Maastosta ei ole olemassa aiempaa suunnistuskarttaa.

Suunnistajan näkökulmasta maaston yleiskuva on varsin "anttolalainen". Sitä hallitsevat majesteettiset mäet, joista korkein kohoaa 75 metriä saarta ympäröivää Luonterin vesistöaluetta korkeammalle. Pienipiirteistä ja osin peitteistäkin rinnettä on sopivassa määrin.

Suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja puhuu nuorten urheilijoiden valmennuksesta Mikkelissä järjestettävässä seminaarissa

Valmennusseminaari keskittyy nuoreen urheilijaan

Mikkelissä järjestetään myös kaikille avoin valmennusseminaari aiheesta "Nuoren urheilijan tie huipulle" lauantaina 15.8.  Seminaarissa puhujina ovat suunnistusmaajoukkueen pitkäaikaiset urheilijat ja nykyisin myös valmennustehtävissä vahvasti vaikuttavat Fredric Portin ja Olli-Markus Taivainen

Fredric Portin lähestyy aihetta maajoukkueen näkökulmasta. Portin on Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja.

Olli-Markus Taivainen käsittelee aihetta seuravalmennuksen ja yksilövalmennuksen näkökulmasta. Hän toimii suunnistuksen seuravalmentajana Fredrikstad SK:ssa ja mikkeliläisessä Navissa, ja henkilökohtaisia valmennettavia hänellä on kolmen maan maajoukkueissa.

Seminaari sopii sekä nuorille urhelijoille että heidän taustavoimilleen lajista riippumatta. Se on osa nuorten suunnistuksen superviikonloppua, johon kuuluvat lauantaina kisattava Nuorten Jukola ja sunnuntaina henkilökohtaiset kilpailut. Koko viikonlopun järjestää mikkeliläinen suunnistusseura Navi.

Seminaari pidetään Saimaa-stadiumilla 15.8. kello 17 – 19 ja se on maksuton.