Viitostien rakennustyöt laajenevat kohti Nuutilanmäkeä

08.06.2018

Kesän myötä Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki-tien rakentaminen kiihtyy. Louhintatyöt alkavat myös hankkeen loppupäässä nykyisen Viitostien läheisyydessä, Särkämäisen ja Tuhkalan välisellä alueella. Louhinnat uudella tielinjalla aloitetaan keskiviikkona 13.6. Räjäytystöiden vuoksi liikennettä joudutaan ajoittain lyhytkestoisesti pysäyttämään.

Liikenteenohjauksen järjesteleviä töitä aloitetaan tekemään maanantaina 11.6. Louhintojen aikaan nopeusrajoitus tiellä alennetaan 50 km/h. Muina aikoina nopeus valtatiellä on 80 km/h. Aamu- ja iltaruuhkien aikaan louhintoja ei tehdä eikä liikennettä pysäytellä. Räjäytyksiä tehdään maksimissaan 1–3 kertaa päivässä.
 
Laaja työmaa näkyy mökkiläistenkin arjessa
 
Työt vaikuttavat myös alueen yksityisteihin, jotka kuitenkin ovat käytössä koko rakennushankkeen ajan. Särkämäisen levähdysalue poistetaan käytöstä, eikä kesäkahvila ole toiminnassa. Alue on urakoitsijan käytössä olevaa työmaa-aluetta.
 
Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki rakentamista tehdään jo laajalla alueella tielinjalla. Työmaalla liikkuminen on kiellettyä kaikkien osapuolten turvallisuuden takaamiseksi.

Karttalinkki

Valtatie 5 Tuppuralan ja Nuutilanmäen välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Tie sijoittuu tällä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva-osuuden muutossuunnittelu aloitettiin syksyllä 2017 ja osuuden rakennustyöt alkavat vuoden 2019 aikana. Osuuden Nuutilanmäki–Vehmaa parantamisen tavoitteena on saada myös tästä tiejaksosta suurelta osalta yhtä laadukas kuin Mikkeli–Nuutilanmäki. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2020.