Viitostien remontti: Kiertotie käyttöön Koskenmäen ja Kettulan välillä

25.06.2020

Artikkelin kuva

Viitostiellä liikenne siirretään rinnakkaistielle Koskenmäen ja Kettulan välillä keskiviikkona 1. heinäkuuta. Kiertotien pituus on noin kymmenen kilometriä.

Työmaan ja liikenteen erottaminen lisää tienkäyttäjien ja työntekijöiden turvallisuutta. Liikenne on rinnakkaistiellä arviolta heinäkuuhun 2021 saakka.

Nopeusrajoitus rinnakkaistiellä on 50 km/h. Liikennejärjestelyt vaikuttavat Mikkelin ja Juvan välillä ajoaikaan noin kymmenen minuuttia. Mikäli autoilija haluaa välttää hitaamman kiertotien käytön, vaihtoehtoinen reitti Mikkelin ja Kuopion välillä on Pieksämäen kautta.

Asukkaiden liikkumiseen vaikuttaa myös Taskilantien liittymän katkaisu. Kulku on toistaiseksi Nääringintien kautta. Paikalle asennetaan muutoksesta kertovat opastustaulut. Järjestely on käytössä Taskilan risteyssillan valmistumiseen saakka eli arviolta joulukuuhun. Valmistumisen ajankohtaan vaikuttavat sääolosuhteet.

Kiertotien käyttöönoton yhteydessä myös jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tulee muutoksia. Uusi yhteys on rakennettu rinnakkaistien yhteyteen Vanhalta Juvantieltä Juvan suuntaan noin puolen kilomerin matkalle. Aiemmin käytössä ollut väylä Hatsolan liittymästä Juvan suuntaan on poistettu käytöstä.

Karttalinkki kiertotiestä

Kuva: Väylävirasto