Vuodenvaihteen muutoksia kirjastopalveluissa

05.01.2017

Muun muassa aukioloajat laajenevat.
 

Aukioloajat laajenevat

Mikkelin kirjastojen aukioloajat laajenevat 2.1.2017 alkaen. Asiakaspalautteissa on useasti toivottu pidennystä pääkirjaston perjantain aukioloaikaan. Jatkossa pääkirjasto on avoinna perjantaisin klo 10 – 18. Muihin kirjastoihin aukioloaikaa lisätään pääsääntöisesti maanantaiaamupäivään. Aukioloajat voit tarkistaa kirjaston verkkosivuilta.

Maksuttomat varaukset Lumme-kimpan alueella

Lumme-kirjastojen asiakkaat voivat varata aineistoa maksutta koko Lumme-kirjastoverkon alueelta vuoden alusta lähtien. Lumme-kirjastoihin kuuluvat lähikirjastoineen Mikkelin kaupunginkirjasto, Savonlinnan kaupunginkirjasto, Pieksämäen kaupunginkirjasto, Mäntyharjun kunnankirjasto, Toenperän kirjasto (Juva, Rantasalmi, Joroinen), Heinäveden kunnankirjasto, Varkauden kaupunginkirjasto ja Enonkosken kunnankirjasto. Varattu aineisto toimitetaan asiakkaan haluamaan kirjastoon pääsääntöisesti 2 – 5 työpäivän aikana. Asiakkaan ei siis tarvitse enää tehdä kaukolainapyyntöä, jos aineisto löytyy Lumme-kirjastojen alueelta.

Muutoksen yhteydessä Lumme-kirjastojen aineisto- ja varaustietokanta yhdistetään. Muutokset tapahtuvat vaiheittain. Aineistotietokanta yhdistetään siten, että kunkin kirjaston nimekkeet yhdistetään yksi kerrallaan Mikkelin tietueisiin. Väliaikaisesti joitakin aineistojen nimeketietueita voi olla useampi. Yhdistämisen johdosta jo tehtyjen varausten osalta järjestys varausjonossa voi muuttua. Varausjono järjestyy kuitenkin varausajankohdan mukaisesti. Jos varauksissa on epäselvyyttä, kannattaa olla yhteydessä omaan kirjastoon.

Vain yksi kirjastokortti kaikkiin Lumme-kirjastoihin

Lumme-kirjastojen asiakkailla voi vuoden alusta lähtien olla voimassa vain yksi kirjastokortti. Jos kirjastokortteja on useampaan kirjastoon, asiakas voi vielä alkuvuonna valita, minkä kirjaston kortin hän haluaa säilyttää. Asiakkuudet tullaan yhdistämään ohjelmallisesti 28.2.2017, jonka jälkeen tietokannassa on vain yksi kirjastokortti/asiakas.