Xamkin opiskelijat ovat jälleen mukana Emma-gaalassa

06.02.2020

Artikkelin kuva

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on jälleen yksi Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n pääyhteistyökumppaneista lauantaina 8.2. järjestettävässä Emma-gaalassa.

Yksi yhteistyön mielenkiintoisimmista tuotoksista on hyvinvointihuone gaalan ehdokkaille ja gaalassa esiintyville artisteille. Hyvinvointihuoneen ideoivat Xamkin fysioterapeuttiopiskelijat ja asiantuntijat Active Life Lab -tutkimus- ja kehitysyksiköstä yhdessä Musiikkituottajien kanssa.

– Esiintyvän taiteilijan työ on sekä henkisesti että fyysisesti erittäin rankkaa ja siksi on hienoa, että voimme myös Emman yhteydessä nostaa hyvinvointiin liittyviä asioita esiin ja tarjota myös konkreettisia työkaluja itsestä huolehtimisen tueksi, kertoo Musiikkituottajat – IFPI Finlandin apulaisjohtaja ja gaalan vastaava tuottaja Tommi Kyyrä.

Hyvinvointihuoneessa voi kenraaliharjoitusten aikana mitata reaaliaikaisesti stressitasoja Moodmetric-älysormuksella sekä rentoutua teknologia-avusteisen aivoaaltopannan avulla. Lisäksi on mahdollisuus selvittää hyvinvoinnin tasoa sähköisellä kyselyllä. Artistit saavat näillä menetelmillä tietoa oman elimistön toiminnasta – miten se reagoi stressitilaan ennen esitystä, sen aikana ja sen jälkeen.

Tämä on myös ainutlaatuinen tilaisuus opiskelijoille toteuttaa opiskeltuja menetelmiä oikeassa työelämätilanteessa.

– Opiskelijat oppivat uudenlaisen hyvinvointiteknologian kautta mittaamaan autonomisen hermoston toimintaa sekä hyödyntämään rentoutumisharjoituksen aikana Muse-aivoaaltopannan antamaa tietoa aivojen aktiivisuudesta. Toki he oppivat myös työelämässä tarvittavaa projektityöskentelyä, korostaa fysioterapian lehtori Suvi Lamberg.

Saimaa-stadiumilla Mikkelissä toimivan Active Life Labin tavoitteena on lisätä ihmisten terveyttä mitatusti vaikuttavien hyvinvointipalveluiden avulla.

–  Meitä kiinnostaa, lisäävätkö reaaliaikaiset, uuden teknologian mahdollistamat mittaukset ihmisten mielenkiintoa oman hyvinvointinsa edistämiseen, kertoo tutkimuspäällikkö Heli Peltola.

Gaalaa toteuttamassa yli 70 eri alojen opiskelijaa neljältä kampukselta

Emma-gaalan projekteja on toteuttamassa opiskelijoita monelta alalta – muotoiluista, matkailusta, liiketaloudesta, hyvinvointi- ja IT-alalta. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat muun muassa sosiaalisen median viestintää, puvustusta, yleisökilpailuja, mediapisteen ja hyvinvointihuoneen.

Emma-gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Nelosella lauantaina 8.2.

Kuva: Xamk