Joukkoliikenteen liput ja hinnat

 Mikkelin joukkoliikenteen lipputyypit ja asiakashinnat.

Palveluopas

Pikalinkit

Paikallisliikenteen lippujen hinnat
Moppe-palveluliikenteen lippujen hinnat

Uusi lipputuote on "Kausilippu 90 pv"
Lipputuotte on edullisin lipputuote joka päiväiseen käyttöön. Sen toimintakausi on 90 päivää ensimmäisestä bussileimauksesta.
 

KORTINLUKIJA MOBIILISOVELLUS ON KÄYTÖSSÄSI.

Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot. Waltti-kortinlukija -sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Playssa. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa.
Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia. Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta.
Sovellus lukee vain Waltti matka- ja kertakortteja.

Waltti-matkakortin ja Waltti-lipputuotteiden myynti on kaupungin virastotalon Asiointipisteessä (Maaherrankatu 9 - 11) ja Waltti-nettikaupassa. Waltti-nettipalvelussa ei peritä palvelumaksuja, kaupungin korttimaksu on 0€ (normaalisti 5€).

Lue lisää Waltti-nettikaupasta

Asiointipisteen toiminnan nopeuttamiseksi tulosta ja täytä valmiiksi Waltti-matkalipun tilauslomake ja ota se mukaan Asiointipisteeseen. Lipun hinnan lisäksi ensimmäisellä kerralla korttimaksu on 5 € ja palvelumaksu 2 €. Lisälatauksen palvelumaksu Asiointipisteessä 3 € ja busseissa 4 €.

Waltti-kortteja voi lisäladata Asiointipisteessä ja Waltti-liikenteen busseissa. Nettipalvelussa voi lisäladata toistaiseksi vain Mikkelin kaupungin liikennöintialueen kortteja, Pohjois-Savon Ely-keskuksen korteille ei nettikauppa ole vielä auki. Kaupungin Waltti-lipulla voi matkustaa Ely-keskuksen Waltti-vuoroissa ja Ely-keskuksen Waltti-lipuilla kaupungin Waltti-liikenteessä.

Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja. Matkahuollon asiakaspiste Matkakeskuksella ei toimi Waltti-matkakortin myyntipisteenä.

Waltti-lippujen käyttö on mahdollista Mikkelin paikallisliikenteen busseissa, Moppe-palveluliikenteessä sekä muissa waltti-liikenteissä.

Matkahuollon sarjakortti-liput kelpaavat toistaiseksi kaupungin liikenteissä. Matkustajat voivat siis käyttää Matkahuollon lipputuotteet paikallisliikenteessä ja palveluliikenteessä loppuun ja vaihtaa Waltti-korttiin.

Lipun hinta määräytyy matkustajan iän sekä sen mukaan, monelleko vyöhykkeelle matka ulottuu.

Pohjois-Savon Ely-keskuksen liikenteiden lippujen hinnat Mikkelin liikennealueella poikkeavat Mikkelin kaupungin liikenteiden hinnoittelusta.

Mikkelin kaupungin joukkoliikenteen yleiset matkakortti- ja matkustusehdot Waltti.

Asiointipisteen toiminnan nopeuttamiseksi tulosta ja täytä valmiiksi Waltti-matkalipun tilauslomake ja ota se mukaan Asiointipisteeseen. Lipun hinnan lisäksi ensimmäisellä kerralla korttimaksu on 5€ ja palvelumaksu 2€. Lisälatauksen palvelumaksu Asiointipisteessä 3€ ja busseissa 4€.

Valtakirja matkakorttiasiointiin.

Ikäryhmät
- aikuinen (19 v täyttänyt -64v)
- lapsi (7v – 16v)
- nuoriso (17 v. täyttänyt -18v)
- opiskelija
- seniori

- alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi

Joukkoliikenteen Waltti-liput ja hinnat

Kertaliput

Kertaliput ostetaan autosta.

    Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori,
opiskelija
1 vyöhyke     A / B / C / D tai E vyöhyke     3,30 €     1,70 €     3,30 €
2 vyöhykettä     A+B / B+C / C+D / D+E     4,50 €     2,25 €     4,50 €
3 vyöhykettä     A+B+C / B+C+D / C+D+E     5,50 €     2,75 €     5,50 €
4 vyöhykettä     A+B+C+D / B+C+D+E     7,00 €     3,50 €     7,00 €
5 vyöhykettä     A+B+C+D+E     8,50 €     4,25 €     8,50 €

Alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi. Lipulla voi vyöhykkeiden välillä tehdä maksuttoman vaihdon kahden tunnin sisällä ensimmäisen matkan alkamisesta.
 

Kausiliput 30 pv

Kausiliput ladataan Waltti-kortille.

    Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori*,
opiskelija*
1 vyöhyke     A / B / C / D tai E vyöhyke     56 €     28 €     39 €
2 vyöhykettä     A+B / B+C / C+D / D+E     65 €     33 €     46 €
3 vyöhykettä     A+B+C / B+C+D / C+D+E     88 €     44 €     62 €
4 vyöhykettä     A+B+C+D / B+C+D+E     94 €     47 €     66 €
5 vyöhykettä     A+B+C+D+E     114 €     57 €     80 €

 

 Kausiliput 90 pv

 Kausiliput ladataan Waltti-kortille.

   

Aikuinen

   

Lapsi

   

Nuoriso,
seniori*,
opiskelija*

 1 vyöhyke

   

 A / B / C / D tai E vyöhyke

   

160 €

   

80 €

   

112 €

 2 vyöhykettä

   

 A+B / B+C / C+D / D+E

   

186 €

   

93 €

   

130 €

 3 vyöhykettä

   

 A+B+C / B+C+D / C+D+E

   

252 €

   

126 €

   

176 €

 4 vyöhykettä

   

 A+B+C+D / B+C+D+E

   

270 €

   

135 €

   

189 €

 5 vyöhykettä

   

 A+B+C+D+E

   

326 €

   

163 €

   

228 €

* vain henkilökohtainen kortti

Kausilipulla voi matkustaa ainoastaan sille ennalta ladatulla alueella. Lippu ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Kausilippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja ja on voimassa 30 päivän tai 90 päivän ajan ensimmäisestä käyttökerrasta bussissa. Kausilippu voi olla haltija- tai henkilökohtainen, poikkeuksena seniori- ja opiskelijakortit.
 

Arvoliput

Arvoliput ladataan Waltti-kortille.

    Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori,*
opiskelija*
1 vyöhyke     A / B / C / D tai E vyöhyke     2,30 €     1,15 €     1,60 €
2 vyöhykettä     A+B / B+C / C+D / D+E     3,10 €     1,55 €     2,30 €
3 vyöhykettä     A+B+C / B+C+D / C+D+E     3,80 €     1,90 €     2,85 €
4 vyöhykettä     A+B+C+D / B+C+D+E     4,80 €     2,40 €     3,60 €
5 vyöhykettä     A+B+C+D+E     5,90 €     2,95 €     4,35 €

* vain henkilökohtainen kortti   * arvolipun seniorihinta on voimassa 65v täyttäneille

Arvolippu korvaa nyt käytössä olevat sarjaliput. Lipulle ladataan rahaa, joka kuluu käytön myötä. Lipun hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu. Waltti-kortilla olevalla arvolipulla on vaihto-oikeus jatkomatkana. Vaihtoaika on 90 min A-vyöhykkeellä, muutoin 2 h. Arvolippu kelpaa maksuvälineenä Waltti-liikenteessä koko maassa, mutta arvolippumatkojen hinnoittelu vaihtelee alueittain kunkin viranomaisen hinnoittelun mukaisesti. Arvolipulle voi ladata haluamansa summan 10–150 € väliltä.

- Lipulla voi vyöhykkeiden välillä tehdä maksuttoman vaihdon 90 min A-vyöhykkeellä, muutoin kahden tunnin sisällä ensimmäisen matkan alkamisesta.
- Kortille voi ladata haluamansa summan arvoa 10€  - 150€.
- Kortilta vähennetään vyöhykkeiden mukainen matkan hinta.
- Kortti on voimassa niin kauan kuin kortilla on arvoa.
- Lippu voi olla haltija- tai henkilökohtainen, poikkeuksena seniori- ja opiskelijakortit.
- Matkustettaessa arvolipulla ennalta määritellyn vyöhykkeen ulkopuolelle, täytyy kuljettajalle kertoa asiasta ja kuljettaja tekee oikean veloituksen kortilta.

Waltti-liikenteessä

Alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi.

Opiskelijaliput

Opiskelijoille on Mikkelin joukkoliikennevuoroissa tarjolla alennettuun hintaa 30 pv kausilippu tai arvolippu. Liput ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Opiskelijalippua myydään Mikkelin kaupungin oppilaitoksen päätoimiselle opiskelijalle.  Päätoimisen opiskelun tulee kestää vähintään 8 kuukautta. Opiskelijan on todistettava opiskeluoikeutensa Mikkelin kaupungissa sijaitsevasta oppilaitoksesta saatavalla todistuksella tai voimassa olevalla opiskelijakortilla (lukuvuositarra). Opiskelija-alennus myönnetään korkeintaan vuodeksi kerallaan ja se on voimassa seuraavan vuoden syyskuun loppuun. Lippu ei edellytä Mikkelin kaupungin kuntalaisuutta. Lippu on henkilökohtainen. 

Kelan tukema koulumatkakortti

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia opiskelijoille. Kaikki koulumatkatukipäätökset tekee Kela.

Waltti-koulumatkatukilippu otetaan käyttöön 1.8.2016.

Koulumatkatukea haetaan lomakkeella, jonka saa oppilaitoksista, Kelan toimistoista ja Kelan internetsivuilta. Koulumatkatukihakemus jätetään täytettynä oppilaitokseen. Oppilaitos tarkistaa ilmoitetut tiedot sekä antaa opiskelijalle ostotodistuksen, johon on merkitty ostokerrat ja viimeinen ostopäivä. Opiskelija voi ostaa koulumatkatuetun lipun ostotodistusta vastaan. Ostotodistus jää Asiakaspisteseen tai Matkahuoltoon. Opiskelija maksaa lipusta waltti-omavastuuosuuden 43 €. Kelan tuki on lipun todellisen hinnan ja omavastuun välinen erotus. Muihin kuin waltti-vuoroihin käytettävä lippu tulee ostaa Matkahuollosta. Samalla ostotodistuksella voi asioida myös Matkahuollossa.

Lisätietoja antaa KELA. Ohje opiskelijalle. Ostotodistus.

Senioriliput

Senioreille on Mikkelin joukkoliikennevuoroissa tarjolla alennettuun hintaa 30 pv kausilippu tai arvolippu. Liput ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Seniorilippua myydään eläkeläistodistuksen perusteella.  Lippu ei edellytä Mikkelin kaupungin kuntalaisuutta. Lippu on henkilökohtainen. Arvolippu on ikäperusteinen 65v täyttäneille senioreille.  Nuoremmat eläkeläiset kuuluvat aikuisen arvolippuhinnoitteluun.

Maksutta kulkevat

- alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi
- lasta lastenvaunuissa kuljettava henkilö saa matkustaa ilmaiseksi Mikkelin paikallisliikenteen vuoroissa ; ei koske muita linjoja
- pyörätuoli, siinä oleva henkilö sekä saattaja
- vammaisen kanssa matkustava saattaja, vammaisen on esitettävä näkövammais- tai kuljetuskortti (vammainen maksaa oman matkansa)
- sotaveteraanit 

Matkatavaramaksut

polkupyörä 1,50
muut isot tavarat 1,50 €

 

Mikkelin paikallisliikenteen lippujen hinnat

 

 

Kertaliput

Kertaliput ostetaan autosta.

      Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori,
opiskelija
A 1 vyöhyke     A       3,30 €     1,70 €     3,30 €
B 2 vyöhykettä     A+B Otava     4,50 €     2,25 €     4,50 €
C 3 vyöhykettä     A+B+C Hietanen     5,50 €     2,75 €     5,50 €

 

 

Kausiliput 30 pv

      Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori,*
opiskelija*
A 1 vyöhyke     A       56 €     28 €     39 €
B 2 vyöhykettä     A+B Otava     65 €     33 €     46 €
C 3 vyöhykettä     A+B+C Hietanen     88 €     44 €     62 €

 

 

Kausiliput 90 pv

     

Aikuinen

   

Lapsi

   

Nuoriso,
seniori,*
opiskelija*

 A

 1 vyöhyke

   

 A

     

160 €

   

80 €

   

112 €

 B

 2 vyöhykettä

   

 A+B

Otava

   

186 €

   

93 €

   

130 €

 C

 3 vyöhykettä

   

 A+B+C

Hietanen

   

252 €

   

126 €

   

176 €

 

 

Arvoliput

      Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori,*
opiskelija*
A 1 vyöhyke     A       2,30 €     1,15 €     1,60 €
B 2 vyöhykettä     A+B Otava     3,10 €     1,55 €     2,30 €
C 3 vyöhykettä     A+B+C Hietanen     3,80 €     1,90 €     2,85 €

* vain henkilökohtainen kortti     * arvolipun seniorihinta voimassa 65v täyttäneille

Arvolippu korvaa nyt käytössä olevat sarjaliput. Lipulle ladataan rahaa, joka kuluu käytön myötä. Lipun hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu. Waltti-kortilla olevalla arvolipulla on vaihto-oikeus jatkomatkana. Vaihtoaika on 90 min A-vyöhykkeellä, muutoin 2 h. Arvolippu kelpaa maksuvälineenä Waltti-liikenteessä koko maassa, mutta arvolippumatkojen hinnoittelu vaihtelee alueittain. Arvolipulle voi ladata haluamansa summan 10–150 € väliltä.

ELY-keskuksen Waltti-kortilla olevalla arvolipulla vaihto-oikeus on vain ELY-keskuksen sopimusliikenteessä jatkomatkana. Samoin toimii kaupungin vuorojen välinen vaihto

 

Moppe-palveluliikenteen lippujen hinnat

          Aikuinen     Lapsi     Nuoriso,
seniori,
opiskelija
Kertalippu A 1 vyöhyke       3,30 €     1,70 €     3,30 €

Kausilippu 30 pv

Kausilippu 90 pv

A 1 vyöhyke      

56 €

160 €

   

28 €

80 €

   

39 €

112 €

Arvolippu A 1 vyöhyke       2,30 €     1,15 €     1,60 €

Moppe-palveluliikenne liikennöi vain A-vyöhykkeellä.