Mikkelin kaupungin kirjaamo

Asiointi kirjaamossa koronavirustilanteen aikana

Kirjaamo on avoinna normaalisti koronavirustilanteen aikana. Paikan päällä asiointia pyydetään välttämään tilanteissa, joissa asiointi voidaan hoitaa sähköisesti tai puhelimitse. Asiakirjat pyydetään toimittamaan ensisijaisesti postitse tai sähköisesti, ja mikäli tämä ei ole mahdollista, pyydetään asiakkaita olemaan yhteydessä kirjaamoon järjestelyjen sopimiseksi.

Asioidessasi kirjaamossa paikan päällä pyydämme sinua huomioimaan suosituksen kasvosuojainten käytöstä. Vältäthän paikan päällä asiointia, mikäli sinulla on hengitystieinfektioon viittavia oireita.

Kirjaamoon voi toimittaa asiakirjoja ja postia kaupungin eri palvelualueille ja toimielimille. Kirjaamossa asiakirjat rekisteröidään asianhallintajärjestelmään ja välitetään eteenpäin oikeille yksiköille käsittelyä varten.

Kirjaamoon voi toimittaa esimerkiksi Mikkelin kaupungille osoitettuja aloitteita, lausuntoja, lausuntopyyntöjä ja muutoksenhakuasiakirjoja. Kirjaamossa saa pyydettäessä nähtäväksi myös julkisia asiakirjoja, kuten kuulutuksia ja päätöksiä.

Kirjaamo sijaitsee kaupungintalon 1. kerroksessa. Sisälle pääsee summeria soittamalla. Esteetön pääsy kirjaamoon tapahtuu kaupungintalon takapihan kautta soittamalla ensin kirjaamon puhelinnumeroon.

 

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Liikkumisesteisten 2 autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.

Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Kulkureitillä on 2 peräkkäistä porrasaskelmaa.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi.

Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii ovipuhelimen käyttöä, jonka jälkeen ovi avautuu käsin helposti.

Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

Asiointipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.

Asiointipisteen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.