OMAVESI-hanke

Omavesi-hanke on tiedotus- ja neuvontahanke, joka tarjoaa puolueetonta ja maksutonta jätevesineuvontaa Etelä-Savon alueella vuoden 2017 loppuun saakka.

Palveluopas

OMAVESI - Oikeaa tietoa maaseudun vesihuollosta

Omavesi-hanke on tiedotus- ja neuvontahanke, joka tarjoaa puolueetonta ja maksutonta jätevesineuvontaa Etelä-Savon alueella vuoden 2017 loppuun saakka. Hankkeen rahoittaa ympäristöministeriö ja rahoituksen hankkeelle on myöntänyt Etelä-Savon ELY-keskus. Hanketta hallinnoi Mikkelin seudun ympäristöpalvelut.

Tietoa kiinteistön omistajalle

Kiinteistön omistaja on velvollinen käsittelemään kiinteistöllään syntyvät jätevedet. Hänen tulee olla selvillä kiinteistönsä jätevesienkäsittelyjärjestelmästä ja sen toimivuudesta. Jätevesien käsittelylle ja sen tehokkuudelle on asetettu yleiset puhdistusvaatimukset hajajätevesiasetuksessa (Vna 209/2011). Asetus sisältää seuraavia velvoitteita kiinteistön omistajalle:

  • Kiinteistöllä syntyvät jätevedet tulee puhdistaa vaatimusten mukaisesti
  • Kiinteistöllä tulee olla selvitys kiinteistön nykyisestä jätevesijärjestelmästä ja sitä koskevat käyttö- ja huolto-ohjeet
  • Toimintakuntoisten järjestelmien tehostamiseen on annettu siirtymäaikaa 15.3.2018 asti

Kuinka edetä jätevesijärjestelmän tehostamiseksi

 


 

Hanke

Neuvonta

Jäteveden käsittelyvaatimukset

Jätevesijärjestelmät

Jätevesijärjestelmän suunnittelu

 


Ilmoittaudu Omavesi-hankkeen ylläpitämälle yrittäjälistalle

Omavesi-hanke ylläpitää Etelä-Savon haja-asutusalueella toimivista suunnittelijoista ja yrittäjistä yrittäjälistaa. Listalle voivat ilmoittautua jätevesijärjestelmiä suunnittelevat ja rakentavat yrittäjät. Palvelu on maksuton. Ilmoittautumislomake yrittäjälistalle. Tallenna lomake ja toimita se sähköpostitse jätevesineuvojalle.

 

Yhteystiedot

Airi Määttä
jätevesineuvoja
puh. 050 311 7135
airi.maatta@mikkeli.fi
Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli

Jätevesineuvoja antaa vastauksia maaseudun vesihuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Hänet tavoitat parhaiten puhelimitse tai sähköpostin kautta.

Palvelun tuottaa