Vapaat pientalotontit

Mikkelin kaupungilla on tarjota vapaita pientalotontteja kaikissa isommissa taajamissa. Tarjonta on runsasta ja tontteja on usein varattavissa.

Palveluopas

 

Mikkelin kaupungin luovuttamien asuintonttien hinnoittelu muuttuu

Mikkelin kaupunki valmistelee muutosta kaupungin luovuttamien asuintonttien hinnoitteluun. Tarkoitus on siirtyä entistä yksinkertaisempaan ja selkeämpään hinnoittelumalliin. Uuden hinnoittelun lähtökohtana ovat uudenlaiset hinta-alueet, joille kullekin määritellään tonttihinta, joka on sama koko hinta-alueella. Yksi hinta-alue saattaa kattaa useita kaupunginosia.

Uusi hinnoittelumalli keskiarvoistaa aiemmin hyvin pienipiirteisesti ja jopa korttelikohtaisesti määriteltyjä asuintonttien luovutushintoja. Tämän johdosta muutoksen vaikutus ei ole kaikkialla samanlainen, mutta keskimäärin hinnat tulevat nousemaan noin kymmenellä prosentilla nykyisestä voimassa olevasta hintatasosta.

Voimassa oleviin vuokrasopimuksiin ei tule muutoksia. Ne ovat aina voimassa sellaisenaan koko sopimuskauden. Muutos ei vaikuta sellaisten vuokratonttien ostohintaan, joiden sopimusehdoissa kerrotaan vuokramiehen lunastusoikeudesta.  

Aikataulu
Hinnoittelumuutosta valmistellaan siten, että se olisi kaupunginvaltuuston päätettävänä viimeistään toukokuussa 2017. Muutoksen on tarkoitus astua voimaan ja sovellettavaksi 1.1.2018 lukien, joten hinnoittelumuutoksen siirtymäaika olisi koko kuluva vuosi 2017. Siirtymäajan puitteissa myydään tontteja voimassa olevan hinnoittelun mukaisella hinnalla.

Verkkolomake tiedusteluja varten

 

Kevään 2017 tonttihaku on päättynyt

Hakuaika 6.3-31.3.2017

Oheisella kartalla on esitetty 6.3 alkaen hakuun tulevat tontit. Tontteja tulee hakuun Annilan, Lehmuskylän, Rantakylän, Ristiinan Linnaniemen alueelta sekä yksittäiset tontit Emolasta ja Lähemäeltä.

Tonttihakusovellus

 

Jatkuvasti haettavissa olevat tontit:

 

Kaupungilla on tarjota seuraavilta alueilta vapaita heti rakennettavissa olevia omakotitontteja. Klikkaamalla kartalla näkyviä kohteita saat tiedon vapaista tonteista. Avaa kartta uuteen ikkunaan

Tonttien voimassa oleva hinnoittelu

 

Vapaat rivitalotontit:

 

Näytä suurempi kartta

Vapaat yritystonttialueet:

 

Näytä suurempi kartta

 


Tonttihakemus

 

Tonttia voit hakea tulostamalla pdf-hakulomakeen tai tilaamalla kaupungin mittaus ja kiinteistöt yksiköstä.  Teollisuus- ja liiketonttien hakemuksista vastaa Miset Oy
 
 
Tonttihakemukset lähtetään alla olevaan osoitteeseen
Mittaus ja kiinteistöt -yksikkö
Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli tai fax 015-1942513
 
Lisätietoja saa:
maanmittausinsinööri
Päivi Rahikainen
puh. 044 794 2539
 
 

Teollisuustontit

Miset Oy

kehittämispäällikkö Hannele Hynninen, 044 794 2217, Miset Oy, hannele.hynninen(at)miset.fi

 

Kerrostalo sekä liike- ja teollisuustonteista saa lisätietoja

kaupungingeodeetti
Hannu Peltomaa 044 794 2530

 


 

Aiheeseen liittyvää

Yhteystiedot

Kaupungin virastotalo (2.krs)
Maaherrankatu 9-11
PL 278
50101 Mikkeli

Aukioloajat:
ma-pe 9-15