Naisvuoren uimahalli

Naisvuoren uimahalli sijaitsee kaupungin keskustassa kallioon louhituissa tiloissa. Uimahallissa on yksi iso allas, lasten allas, poreallas ja kylmäallas. Kuntosali on avoinna uimahallin aukioloaikoina ja sinne pääsee uintilipun hinnalla.

Uimahallissa järjestetään ohjattuja vesijumppia, koulujen uinninopetusta, lasten uimakouluja ja tekniikkakursseja aikuisille. Vesiliikuntaseurat hyödyntävät hallia uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Peruskorjauksessa on kiinnitetty huomiota esteettömyyteen, hallissa ei kuitenkaan pysty kulkemaan pyörätuolilla. Pyydämme pyörätuolia käyttäviä asiakkaita käyttämään Viihdeuimala Rantakeitaan palveluita. ​

Ajankohtaista

Itä-Suomen aluehallintoviraston 12.1.2022 antaman määräyksen mukaan uimahallit voidaan avata yleisölle. Avaamme molemmat uimahallit lauantaina 15.1.2022 normaalein aukioloajoin. Naisvuoren uimahallissa on käytössä 50 henkilön kävijärajoitus. Saunoissa ja porealtailla sekä kuntosalilla on käytössä henkilörajoitukset. Muista yleiset hygienia ohjeet!

Aikuisten ryhmäliikunta on toistaiseksi tauolla. Yleisövesijumppia eikä päiväjoutilaiden vesijumppia ole, sillä aikuisten ryhmäliikuntaa ei terveysturvallisuuden takia suositella järjestettäväksi myöskään uimahalleissa.

Yleisiä hygienia ohjeita uimahallien osalta:

  • Tilaan ei saa tulla oireisena.
  • Oikein toteutettu yskimis- ja niistämishygienia estävät tartuntoja.
  • Hyvä käsihygienia on myös tarpeen tartuntojen estämisessä; käsien puhdistaminen uimahalliin tullessa ja sieltä poistuessa.
  • Turvaväleistä (yli 2 metriä) tulee huolehtia koko ajan.
  • Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa niissä tiloissa, joissa se on mahdollista eikä ole mahdollista pitää turvavälejä.

 

Mikkelin kaupungin verkkokauppa on avattu. Uusia ostoja voi tehdä nyt myös kotoa käsin, tämä edellyttää olemassa olevaa korttia!

 

Ohjatut ryhmät ja kurssit

Uimakoulut:

Naisvuoren uimahallissa järjestetään 5-vuotiaiden uimakouluja sunnuntai-iltaisin läpi kauden. Molemmissa halleissa uimakouluja järjestetään kesäkuussa koulujen päätyttyä. Kesän uimakouluihin ilmoittautuminen aukeaa toukokuun alussa. Uimakoulut tarjoavat lapselle mahdollisuuden tutustua turvallisesti vesielementtiin ja oppia uinninalkeita uimaopettajan avustuksella.

Naisvuoren uimahallin ensi kevään 2022 sunnuntai-iltojen uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.12.2021 klo 17.00.

Alkeisuimakoulut pyörivät sunnuntai-illoissa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä.

Päiväjoutilaiden vesijumpat:

Päiväjoutilaiden vesijumppia järjestetään tiistaisin ja perjantaisin Naisvuoren uimahallissa ja lisäksi perjantaisin Viihdeuimala Rantakeitaalla. Päiväjoutilaiden vesijumpparyhmiin voi ilmoittautua kaiken kuntoiset vesijumppaajat, joilla on päivällä aikaa osallistua vesijumppiin. Naisvuoressa päiväjoutilaiden vesijumpat ovat alkaneet jo elokuun puolella, mutta ovat tauolla yläkouluviikkojen aikana (ei päiväjoutilaiden vesijumppia syksyllä viikoilla 41, 42, 44, ja 45 sekä keväällä viikoilla 10, 11, 13 ja 14).

Ilmoittaudu tästä päiväjoutilaiden vesijumpparyhmiin.

Allaskuvaus

Vesijumppakuvaukset

Koululaisten uinninopetus

Naisvuori kuntosali K15 !

Swimming in Mikkeli in English.

Mikkelin Uimaseurat ratavuorot Naisvuoren uimahallissa

Ma-To klo 16.00–17.30, Pe klo 16.30–18.00

(1 rata varattu, yleisöllä ei erillistä nopeiden uimareiden rataa käytössä ratavuoron aikana)

Kiinnostaako työt uimahalleilla?

Voit ilmoittautua hallimestarille (Minna Mustaparta 044 794 2164) uinninvalvojien sijaispankkiin. Uimahalleilla voi työskennellä uinninvalvojana täysi-ikäinen ensiaputaitoinen, turvallisuusasioihin perehtynyt ja uinninvalvojan testiuinnin suorittanut henkilö. Uinninvalvojaksi voi kouluttautua käymällä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton järjestämän uinninvalvojakurssin.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa painikkeen avulla automaattisesti.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

Liikuntatilat sijaitsevat kerroksessa -1.

Tilassa on hissi, jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.

Toimipisteessä on opasteet eri tiloihin.

Sisäänkäynnin yhteydessä on lämmitetty pyörätuolien ja lastenvaunujen säilytystila.

Palvelutiski/kassa sijaitsee samassa kerroksessa kuin liikuntatilat.

Palvelutiski/kassa löytyy helposti. Palvelutiskillä/kassalla on mahdollista asioida vain seisaaltaan.

Pukutila, pesutila ja sauna

Pukutilat sijaitsevat samassa kerroksessa kuin liikuntatilat.

Esteetön pukutila sijaitsee miesten/naisten pukutilojen yhteydessä. Pukutilan ovi avautuu käsin helposti. Pukutilan esteettömän osan ovi avautuu käsin helposti.

Esteettömässä pukutilassa on riittävästi tilaa toimia pyörätuolin ja avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot). Miesten/naisten pukutilan yhteydessä on esteetön wc.

Pesutila on miesten/naisten pukutilan yhteydessä. Pesutilan ovessa on käsin tunnusteltava koho-opaste. Ovi avautuu käsin helposti.

Pesutilassa on tilavampi, esteetön suihkupaikka, jonka yhteydessä on istuin ja käsinoja sekä tukikaide.

Sauna on miesten/naisten pukutilan yhteydessä. Sen ovi avautuu käsin helposti.

Saunaan mahtuu kaksi pyörätuolia kerrallaan. Pyörätuolista on mahdollista siirtyä alimmalle lauteelle. Ylälauteille johtaa helppokulkuiset portaat, joiden yhteydessä on käsijohteet.

Liikuntatila

Uima-allastilan seinässä on liikkumista helpottavat käsijohteet.

Isoon/syvään altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Lasten altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Porealtaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Erillistä opetusallasta ei ole. Opetus tapahtuu lastenaltaassa.

Allastiloissa ei ole esteetöntä wc:tä.