Viihdeuimala Rantakeidas

Artikkelikuva

 

Mikkelin kaupungin viihdeuimala Rantakeidas on koko perheen viihdeuimala, jossa voi nauttia kylpylänomaisesta tunnelmasta. Rantakeitaassa on viisi allasta, hierovat poreet, vesiliukumäki, kuusi perinteistä saunaa ja kaksi höyrysaunaa.

Uimahallissa järjestetään ohjattuja vesijumppia, koulujen uinninopetusta, lasten uimakouluja ja tekniikkakursseja aikuisille. Vesiliikuntaseurat hyödyntävät hallia uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Soveltuu liikuntaesteisille.

Kahteen eri osaan jakautuvassa kuntosalissa on jokaisen harjoittelutarpeeseen sopivat laitteet. Liikuntasali on 803 neliömetrin kokoinen, kolmeen lohkoon jaettavissa oleva sali, joka mahdollistaa erilaisten kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen. Salissa on lentopallo-, koripallo-, sulkapallo- ja salibandyrajat.

Ajankohtaista

Avoimet yleisövesijumpat pyörivät  molemmissa uimahalleissa, virtuaaliohjelmat ovat asiakkaiden vapaassa käytössä.  

Rantakeitaassa järjestetään maanantaina klo 19.00 vesijumppa, tiistaina klo 8.00 lämpimän veden jumppa ja torstaina klo 8.00 vesijumppa. Päiväjoutilaiden vesijumpat pyörivät edelleen normaalisti.

Osana Uimataitoviikkoa 16.-22.5.2022 SUH ja Hope ry toteuttavat keräyksen, jonka tuotoilla hankitaan uimakoulupaikkoja Hope ry:n asiakasperheiden lapsille. Nyt ensimmäisenä vuonna lahjoitukset ohjataan 20 eri paikkakunnalle, joista Mikkeli on yksi. Tulevina vuosina keräystä pyritään laajentamaan muillekin paikkakunnille. Lahjoita siis ja tarjoa uimakoulu lapselle, jolla ei siihen muuten olisi mahdollisuutta! www.suh.fi/hope

Huomioithan normaalista poikkeavat aukioloajat:

to 26.5. Helatorstai SULJETTU

4.-22.6.2022 uimahalli on auki yleisölle ma-pe klo 11.00-18.30.
Kesäkuussa viikonloput on suljettu. 
 

Yleisiä hygieniaohjeita uimahallien osalta:

  • Tilaan ei saa tulla oireisena.
  • Oikein toteutettu yskimis- ja niistämishygienia estävät tartuntoja.
  • Hyvä käsihygienia on myös tarpeen tartuntojen estämisessä; käsien puhdistaminen uimahalliin tullessa ja sieltä poistuessa.
  • Turvaväleistä (yli 2 metriä) tulee huolehtia koko ajan.
  • Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa niissä tiloissa, joissa se on mahdollista eikä ole mahdollista pitää turvavälejä.

 

Pysäköinti:

Saapuessasi autolla Rantakeitaan parkkialueelle, huomioithan että lämmityspistokkeelliset päiväkodin- ja koulun parkkiruudut ovat varattu paikan vuokranneille klo 8-15 välillä. Uimahallin henkilökunnalle varatut lämmityspistokkeelliset paikat on aina varattu vain uimahallin henkilökunnan käyttöön.

 

Mikkelin kaupungin verkkokauppa on avattu. Uusia ostoja voi tehdä nyt myös kotoa käsin, tämä edellyttää olemassa olevaa uimahalli- tai kuntosalikorttia!

 

Ohjatut ryhmät ja kurssit

Uimakoulut:

Naisvuoren uimahallissa järjestetään 5-vuotiaiden uimakouluja sunnuntai-iltaisin läpi kauden.  Molemmissa halleissa uimakouluja järjestetään kesäkuussa koulujen päätyttyä. Kesän uimakouluihin ilmoittautuminen aukeaa toukokuun alussa. Uimakoulut tarjoavat lapselle mahdollisuuden tutustua turvallisesti vesielementtiin ja oppia uinninalkeita uimaopettajan avustuksella. 

Naisvuoren uimahallissa järjestetään toukokuussa tiistai-iltaisin sekä kesäkuussa 6.-17.6.2022 uintikursseja. Viihdeuimala Rantakeitaalla järjetetään myös uintikursseja 6.-17.6.2022.

Kesän uimakouluihin aukeaa ilmoittautuminen ma 2.5.2022 klo 17.00.

Ilmoittaudu tästä uimakouluihin ja löydät samasta linkistä myös lisätietoja uimakouluista.

Päiväjoutilaiden vesijumpat:

Päiväjoutilaiden vesijumppia järjestetään tiistaisin Naisvuoressa ja perjantaisin niin Viihdeuimala Rantakeitaalla kuin Naisvuoren uimahallissa. Päiväjoutilaiden vesijumpparyhmiin voi ilmoittautua kaiken kuntoiset vesijumppaajat, joilla on päivällä aikaa osallistua vesijumppiin. Tulevan kauden ryhmiin ilmoittautuminen alkaa elokuussa.

Allastiedot

Jumppakuvaukset

Koululaisten uinninopetus

Kuntosali K15

Swimming in Mikkeli in English.

Palautelomake löytyy tämän linkin kautta.

Kiinnostaako työt uimahalleilla?

Voit ilmoittautua hallimestarille (Minna Mustaparta 044 794 2164) uinninvalvojien sijaispankkiin. Uimahalleilla voi työskennellä uinninvalvojana täysi-ikäinen ensiaputaitoinen, turvallisuusasioihin perehtynyt ja uinninvalvojan testiuinnin suorittanut henkilö. Uinninvalvojaksi voi kouluttautua käymällä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton järjestämän uinninvalvojakurssin.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liikkumisesteisten 6 autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääsisäänkäynti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisätilat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisäänkäynti, liikuntatilat ja pukutilat sijaitsevat samassa kerroksessa.

Toimipisteessä on opasteet eri tiloihin.

Sisäänkäynnin yhteydessä on lämmitetty pyörätuolien ja lastenvaunujen säilytystila.

Aulassa tai muussa yleisessä tilassa on esteetön wc.

Palvelutiski/kassa löytyy helposti. Palvelutiskillä/kassalla on erikorkuisia osuuksia ja mahdollista asioida vain seisaaltaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pukutila, pesutila ja sauna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esteetön pukutila sijaitsee miesten/naisten pukutilojen yhteydessä. Pukutilan ovi avautuu käsin helposti. Pukutilan esteettömän osan ovi avautuu käsin helposti.

Esteettömässä pukutilassa on riittävästi tilaa toimia pyörätuolin ja avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

Toimipisteessä on myös erillinen esteetön pukutila. Sen ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Erillisessä esteettömässä pukutilassa on pukeutumispenkki ja riittävästi tilaa toimia avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

Esteetön pesutila on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Pesutilan ovessa on käsin tunnusteltava koho-opaste. Ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Pesutilassa on tilavampi, esteetön suihkupaikka, jonka yhteydessä on istuin ja käsinoja sekä tukikaide.

Esteetön sauna on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Sen ovi avautuu käsin helposti.

Saunaan mahtuu yksi pyörätuoli kerrallaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liikuntatila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uima-altaiden vieressä on tilaa apuvälineiden säilyttämiselle uinnin aikana. Seinässä olevat käsijohteet helpottavat allastilassa liikkumista.

Isoon/syvään altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Lasten altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Opetusaltaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Porealtaaseen ei ole esteetöntä pääsyä (jyrkät portaat tai allastikkaat).

Allastilan yhteydessä on esteetön wc.