Viihdeuimala Rantakeidas

Artikkelikuva

Mikkelin kaupungin viihdeuimala Rantakeidas on koko perheen viihdeuimala, jossa voi nauttia kylpylänomaisesta tunnelmasta. Rantakeitaassa on viisi allasta, hierovat poreet, vesiliukumäki, kuusi perinteistä saunaa ja kaksi höyrysaunaa.

Uimahallissa järjestetään ohjattuja vesijumppia, koulujen uinninopetusta, lasten uimakouluja ja tekniikkakursseja aikuisille. Vesiliikuntaseurat hyödyntävät hallia uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Soveltuu liikuntaesteisille.

Kahteen eri osaan jakautuvassa kuntosalissa on jokaisen harjoittelutarpeeseen sopivat laitteet. Liikuntasali on 803 neliömetrin kokoinen, kolmeen lohkoon jaettavissa oleva sali, joka mahdollistaa erilaisten kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen. Salissa on lentopallo-, koripallo-, sulkapallo- ja salibandyrajat.

Ajankohtaista

Aukioloajat

ma-pe klo 13.15-20.30

ti ja to klo 7.00-9.00 (vain sarja- ja kausikorteilla)

la ja su 11.00-18.00

Viihdeuimala Rantakeitaan aukioloajat 2022-2023

Rantakeitaan hinnasto 2022-2023

Yleisiä hygieniaohjeita uimahallien osalta:

  • Tilaan ei saa tulla oireisena.
  • Oikein toteutettu yskimis- ja niistämishygienia estävät tartuntoja.
  • Hyvä käsihygienia on myös tarpeen tartuntojen estämisessä; käsien puhdistaminen uimahalliin tullessa ja sieltä poistuessa.
  • Turvavälit (yli 2 metriä) mahdolisuuksien mukaan 
  • Kasvomaskia voi käyttää kaikissa niissä tiloissa, joissa se on mahdollista.

Pysäköinti:

Saapuessasi autolla Rantakeitaan parkkialueelle, huomioithan että lämmityspistokkeelliset päiväkodin- ja koulun parkkiruudut ovat varattu paikan vuokranneille klo 8-15 välillä. Uimahallin henkilökunnalle varatut lämmityspistokkeelliset paikat on aina varattu vain uimahallin henkilökunnan käyttöön.

Mikkelin kaupungin verkkokaupassa voi tehdä uusia ostoja myös kotoa käsin, tämä edellyttää olemassa olevaa uimahalli- tai kuntosalikorttia!

Ohjatut ryhmät ja kurssit 

Ilmoittaudu tästä uimahallien kursseille, kerhoihin ja päiväjoutilaiden ryhmiin.

Uimakoulut:

Naisvuoren uimahallissa järjestetään 5-vuotiaiden uimakouluja ja perheuimakouluja tiistaisin tai sunnuntai-iltaisin läpi kauden. Syys- ja hiihtolomilla järjestetään lisäksi myös koululaisille uintikursseja. Järjestämme myös jatkouimakouluja, tekniikkakursseja ja aikuisten alkeiskursseja. Viihdeuimala Rantakeitaalla järjestetään myös koululaisten uintikerhoja 1-2 luokkalaisille ja 3-4 luokkalaisille läpi kauden. Molemmissa halleissa uimakouluja järjestetään enemmän kesäkuussa koulujen päätyttyä. Kesän uimakouluihin ilmoittautuminen aukeaa toukokuun alussa. Syksyn kurssseille ilmoittautuminen aukeaa elokuun alussa. Kevään kursseille ilmoittautuminen aukeaa marraskuussa. Uimakoulut ja uintikurssit tarjoavat mahdollisuuden tutustua turvallisesti vesielementtiin ja oppia uinninalkeita uimaopettajan avustuksella.

Syksyn 2022 Naisvuoren uintikurssit

Syksyn 2022 Rantakeitaan koululaisten uintikerhot

Päiväjoutilaiden vesijumpat:

Päiväjoutilaiden vesijumppia järjestetään tiistaisin Naisvuoressa. Viihdeuimala Rantakeitaalla päiväjoutilaiden vesijumppa järjestetään perjantaisin isossa-altaassa. Päiväjoutilaiden vesijumpparyhmiin voi ilmoittautua kaiken kuntoiset vesijumppaajat, joilla on päivällä mahdollisuus osallistua vesijumppiin. Tulevan kauden ryhmiin ilmoittautuminen alkaa elokuussa ti 16.8.2022.

Vesijumpat yleisövuoroilla:

Jumppakuvaukset

Ma  18.30  Vauhdikas vesitreeni

Ti  18.30   Syvänveden treeni

Ti  8.00   Kevyt vesijumppa lämmin vesi

To  8.00   Vauhdikas vesitreeni

Jumppamaksu (hintaan ei sisälly uintimaksua vaan uintimaksu maksetaan aina erikseen)

  • Kertamaksu 2€ iltajumpilla tullessa kassalle ja aamu-uinnilla tasaraha uinninvalvomoon
  • Kausimaksu/ryhmä

Jumppamaksua ei palauteta, jos jumppa joudutaan perumaan äkillisesti tai halli on suljettu. Jumppien kesto 30min. Lämpimän veden jumppien aikana Virtuaali-jumppalaite ei ole käytössä.

Mikkelin Uimaseurat ratavuorot Viihdeuimala Rantakeitaalla

Ti klo 16.00–17.30

(yleisöllä ei erillistä nopeiden uimareiden rataa käytössä uimaseuran ratavuoron aikana)

Swimming in Mikkeli in English

Rantakeidas swimming hall: Address is Kunnanmäki 3. We have 25 m pool, pool for children and pool for education, hydro massage, hot tub and 45 m water slide, sauna, a well-equipped gym and a cafeteria. Suitable for people with physical disabilities, pool lift. Gym is not included in entrance fee in Rantakeidas. 

Naisvuori swimming hall: Address is Pirttiniemenkatu 8b. We have 25 m pool and pool for children/education, hot tub, small ice water pool, gym and a cafeteria. Gym is included in entrance fee in Naisvuori.

Allastiedot

Koululaisten uinninopetus

Kuntosali K15

Palautelomake löytyy tämän linkin kautta.

Kiinnostaako työt uimahalleilla?

Voit ilmoittautua hallimestarille (Minna Mustaparta 044 794 2164) uinninvalvojien sijaispankkiin. Uimahalleilla voi työskennellä uinninvalvojana täysi-ikäinen ensiaputaitoinen, turvallisuusasioihin perehtynyt ja uinninvalvojan testiuinnin suorittanut henkilö. Uinninvalvojaksi voi kouluttautua käymällä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton järjestämän uinninvalvojakurssin.

Etsimme joukkoomme kokoaikaista uimaopettaja-uinninvalvojaa kaudelle 2022-2023. Alla linkki hakuilmoitukseen: 

Uimaopettaja-uinninvalvoja

Haku päättyy 19.9.2022 klo 15.00. Lisätietoja paikasta voi tiedustella hallimestari Minna Mustaparralta
p. 044 794 2164 arkisin klo 9.00-15.00 tai minna.mustaparta(at)sivistys.mikkeli.fi.

 

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Liikkumisesteisten 6 autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

Sisäänkäynti, liikuntatilat ja pukutilat sijaitsevat samassa kerroksessa.

Toimipisteessä on opasteet eri tiloihin.

Sisäänkäynnin yhteydessä on lämmitetty pyörätuolien ja lastenvaunujen säilytystila.

Aulassa tai muussa yleisessä tilassa on esteetön wc.

Palvelutiski/kassa löytyy helposti. Palvelutiskillä/kassalla on erikorkuisia osuuksia ja mahdollista asioida vain seisaaltaan.

Pukutila, pesutila ja sauna

Esteetön pukutila sijaitsee miesten/naisten pukutilojen yhteydessä. Pukutilan ovi avautuu käsin helposti. Pukutilan esteettömän osan ovi avautuu käsin helposti.

Esteettömässä pukutilassa on riittävästi tilaa toimia pyörätuolin ja avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

Toimipisteessä on myös erillinen esteetön pukutila. Sen ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Erillisessä esteettömässä pukutilassa on pukeutumispenkki ja riittävästi tilaa toimia avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

Esteetön pesutila on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Pesutilan ovessa on käsin tunnusteltava koho-opaste. Ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Pesutilassa on tilavampi, esteetön suihkupaikka, jonka yhteydessä on istuin ja käsinoja sekä tukikaide.

Esteetön sauna on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Sen ovi avautuu käsin helposti.

Saunaan mahtuu yksi pyörätuoli kerrallaan.

Liikuntatila

Uima-altaiden vieressä on tilaa apuvälineiden säilyttämiselle uinnin aikana. Seinässä olevat käsijohteet helpottavat allastilassa liikkumista.

Isoon/syvään altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Lasten altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Opetusaltaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Porealtaaseen ei ole esteetöntä pääsyä (jyrkät portaat tai allastikkaat).

Allastilan yhteydessä on esteetön wc.