Viihdeuimala Rantakeidas

Artikkelikuva

 

Mikkelin kaupungin viihdeuimala Rantakeidas on koko perheen viihdeuimala, jossa voi nauttia kylpylänomaisesta tunnelmasta. Rantakeitaassa on viisi allasta, hierovat poreet, vesiliukumäki, kuusi perinteistä saunaa ja kaksi höyrysaunaa.

Uimahallissa järjestetään ohjattuja vesijumppia, koulujen uinninopetusta, lasten uimakouluja ja tekniikkakursseja aikuisille. Vesiliikuntaseurat hyödyntävät hallia uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Soveltuu liikuntaesteisille.

Kahteen eri osaan jakautuvassa kuntosalissa on jokaisen harjoittelutarpeeseen sopivat laitteet. Liikuntasali on 803 neliömetrin kokoinen, kolmeen lohkoon jaettavissa oleva sali, joka mahdollistaa erilaisten kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen. Salissa on lentopallo-, koripallo-, sulkapallo- ja salibandyrajat.

Ajankohtaista

Kaupunki aloittaa perhevuorot Rantakeitaalla
Kaupungin liikuntapalvelut käynnistää perhevuorojen vuokrauskokeilun ajalle 12.4.-23.4.2021 Viihdeuimala Rantakeitaalla.
Perhevuoro on tarkoitettu samassa taloudessa asuville, eli uimaan voi tulla yksin, kaksin tai perheen kanssa. Maksimiosallistuja määrä on kuitenkin rajoitettu kuuteen samassa taloudessa asuvaan henkilöön. Koko perhekunta käyttää yhteisiä puku- ja pesutiloja.

Uintiaikoja on varattavissa arki-iltaisin klo 16-18 välillä sekä satunnaisesti aamuisin ja iltapäivisin. Koska uintiaikoja on rajallisesti, voi yksi perhekunta varata vain yhden uintiajan, jotta mahdollisuus uimiseen tarjotaan mahdollisimman monelle. Aikaa uimahallissa on käytettävissä 1,5 tuntia, josta uima-aikaa on 45 minuuttia. Saunat eivät ole käytössä. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi, kaupunki suosittelee maskin käyttöä halliin tullessa ja sieltä poistuttaessa.

Vuorojen varaaminen alkaa lauantaina 10.4. klo 12:00 osoitteessa: https://www.kuntapalvelut.fi/mikkeli/. Uintivuoron hinta on osallistujamäärästä riippumatta 30 euroa ja se maksetaan varauksen yhteydessä.

UIMAHALLIT SULJETTU yleisöltä toistaiseki koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Sulku ei koske koululaisuinteja, ammattimaisesti urheilevien tai SM-tasolla kilpailevien urheilijoiden harjoittelua eikä alle 12-vuotiaiden ohjattuja ryhmiä. Lisäksi uimahalleilla mahdollistetaan allasterapiat ja kuntoutuksen pienryhmät. Saunatilat eivät ole käytössä. 

HUOM! Rantakeitaan kuntosali palvelee kuukausi ja sarjakorttien käyttäjiä normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Kulku takakautta. Kuntosali on yksityisen omistama.  Kortteja voi ostaa/ladata Virastotalon asiointipiteeltä. 

Mikkelin kaupungin verkkokauppa on avattu. Uusia ostoja voi tehdä nyt myös kotoa käsin, tämä edellyttää olemassaolevaa korttia!

 

Turvallisuudesta

Uimahallilla on käytössä toistaiseksi vain osa pukukaapeista turvavälien säilyttämiseksi. Rajoitamme myös saunassa kävijöiden määrää ja suosittelemme maskin käyttöä muissa kuin allastiloissa. Pyydämme ihmisiä noudattamaan yleisiä ohjeistuksia COVID-19 suhteen. 

 

Allastiedot

Avoimet vesijumpat

Jumppakuvaukset

Koululaisten uinninopetus

Kuntosali K15

Turvatiedote kuntosalin ja salin käyttäjille

Liikuntasali

Swimming in Mikkeli

Ryhmät
Toivomme saavamme tiedon etukäteen isommista ryhmistä, ruuhkan ja turvallisuusasioiden ennakointia varten, tervetuloa!

 

 

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Liikkumisesteisten 6 autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

Sisäänkäynti, liikuntatilat ja pukutilat sijaitsevat samassa kerroksessa.

Toimipisteessä on opasteet eri tiloihin.

Sisäänkäynnin yhteydessä on lämmitetty pyörätuolien ja lastenvaunujen säilytystila.

Aulassa tai muussa yleisessä tilassa on esteetön wc.

Palvelutiski/kassa löytyy helposti. Palvelutiskillä/kassalla on erikorkuisia osuuksia ja mahdollista asioida vain seisaaltaan.

Pukutila, pesutila ja sauna

Esteetön pukutila sijaitsee miesten/naisten pukutilojen yhteydessä. Pukutilan ovi avautuu käsin helposti. Pukutilan esteettömän osan ovi avautuu käsin helposti.

Esteettömässä pukutilassa on riittävästi tilaa toimia pyörätuolin ja avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

Toimipisteessä on myös erillinen esteetön pukutila. Sen ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Erillisessä esteettömässä pukutilassa on pukeutumispenkki ja riittävästi tilaa toimia avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

Esteetön pesutila on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Pesutilan ovessa on käsin tunnusteltava koho-opaste. Ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

Pesutilassa on tilavampi, esteetön suihkupaikka, jonka yhteydessä on istuin ja käsinoja sekä tukikaide.

Esteetön sauna on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Sen ovi avautuu käsin helposti.

Saunaan mahtuu yksi pyörätuoli kerrallaan.

Liikuntatila

Uima-altaiden vieressä on tilaa apuvälineiden säilyttämiselle uinnin aikana. Seinässä olevat käsijohteet helpottavat allastilassa liikkumista.

Isoon/syvään altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Lasten altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Opetusaltaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Porealtaaseen ei ole esteetöntä pääsyä (jyrkät portaat tai allastikkaat).

Allastilan yhteydessä on esteetön wc.