Ladut

Artikkelikuva

Liikuntapalvelut ylläpitää talvisin noin 290 kilometriä latuja, joista noin 80 kilometriä valaistuja latuja ja 40 kilometriä jäälatuja. Keskusta-alueen hiihtoladuista ensisijaisesti kunnostetaan Kalevankankaan, Rantakylän ja Urpolan ladut. Valot sammuvat valaistuilla laduilla klo 22:00.

LATUTIETOJEN PÄIVITYS 6.1.2021

Kalevankankaalla ns. vanhan vitosen lenkkiä EI OLE KUNNOSTETTU, siellä on ainoastaan hiihtäjien itse tekemä latu. KOVALANTIEN ALIKULKUTUNNELIA EI SIIS OLE VIELÄ LUMETETTU. Latutietojärjestelmä antaa joissakin kohdin virheellisen tiedon että latu olisi kunnostettu. Tässä on tekninen ongelma, joka yritetään saada pian korjattua. Hiihto siis vain niillä reiteillä, missä latukone on ajanut.

Anttolassa Urheilukentän ja Koivulan ladut on tehty.
Haukivuorella Aseman ja Rantokankaan ladut on tehty.
Suomenniemellä 4,6 km:n kuntoradan latu on tehty.
Ristiinassa Linnaniemen, Urheilukentän ja Pelloksen ladut on tehty. 

 

HIIHTOLATUJEN REITTIKARTAT 

Hiihtoreittien laatuluokitus
Oheisesta linkistä näet latujen kunnostuskerrat/viikko, vaativuustason, hiihtomuodot ja taukopaikat.

Ensilumenlatu

ENSILUMENLATU MAKSUTON 4.1.2021 ALKAEN.

Ensilumenlatu avautui ke 11.11.2020

 • Ensilumenlatu on hiihtolenkki, joka sijaitsee Rantakylän kuntoilureitillä. Lähtö Rantakylän hiekkakentän takaa/Rantakeitaan vierestä, os. Kunnanmäki 3, 50600 Mikkeli. Käytössä on perinteinen ja vapaa hiihtotapa. Latu kunnostetaan aamuisin klo 7 – 8 ja tarvittaessa iltapäivisin klo 14.30 – 15.30. Kunnostuksen aikana on varottava latukoneita.
 • Lippujen hinnat: päivälippu 9 €, kausilippu 88 €, yhdistetty hiihto- ja uintilippu 12 €
 • Päiväliput ja kausikortti ovat henkilökohtaisia. Alle 10-vuotiailta ei peritä maksua, vaan he voivat hiihtää aikuisen mukana ilmaiseksi. Kausikortilla ei ole olosuhteiden muuttuessa palautusoikeutta.
 • Lipunmyynti virastotalon asiointipisteessä (Maaherrankatu 9 – 11)  ma – pe klo 9 – 16
 • Verkkokauppa www.kuntapalvelut.fi/mikkeli päiväliput
 • Liput voi maksaa myös Sporttipassilla, Smartum- ja tyky-seteleillä sekä Suomen kunto- ja virkistyksen OmaKunto-korteilla.
 • Lippujen myynti ensilumenladulle loppuu, kun sääolosuhteet sallivat hiihdon muilla laduilla. Maksun poistumisesta ilmoitetaan erikseen, maksullisuuden voi tarkistaa myös Rantakeitaan kassalta.
 • Rantakylässä ensilumenladulla joidenkin hiihtokilpailuiden aikana latu on suljettu muulta käytöltä, ko. päivät ilmoitetaan lipunmyynnissä ja verkkosivulla. 

   

Koirien kanssa hiihtäminen:

 • Kaituentien päästä (Kaituentie 41/Ratosuontie) lähtevällä noin yhden kilometrin mittaisella ladulla, matka edestakaisin 2km.
 • Golfkentällä, Lentokentänkatu 2. 16.1.2021 alkaen lauantaisin klo 12-15. Ladulla voi hiihtää samaan aikaan myös normaalisti.

Hiihtokilpailujen järjestämisestä perittävät hinnat:
Ensilumen latu: 400 €/kilpailu + kertalipun hinta jokaista kilpailijaa kohden.
Luonnonlatu:  100 €/kilpailu (liikuntapalvelut tekee/kunnostaa ladut)
Laskutetaan erikseen.