Urheilupuisto

Artikkelikuva

Kaupungin keskustassa sijaitseva Urheilupuisto on kaunis ja monipuolinen urheilu- ja lähiliikuntapaikka. Urskissa on yleisurheilun suorituspaikat täydellisine varustuksineen, luonnonnurmijalkapallokenttä (67 metriä x 100 metriä), pukeutumistilat suihkuineen, kuuluttamo ja tulospalvelutilat sekä kioskitilat etukatsomon viereisellä sivutasanteella.

Alueella on kaksi massapintaista tenniskenttää. Ylätasanteella on tekonurmipohjainen monitoimikenttä koripallokoreilla, erilaisia ulkokuntoiluvälineitä, kaksi kiipeilykuutiota ja tasapainorata.

Talvisin urheilukentän ympäri voi hiihtää 1,2 kilometrin pituisella ladulla. Aluetta ja yleisurheilun välineitä voi käyttää vapaasti ja ilman varausta, mutta kaikki kilpailut, ottelut ja tapahtumat on varattava etukäteen.

Esteettömyystiedot

Reitti ulkoliikuntapaikkaan

Liikkumisesteisten 4 autopaikkaa sijaitsee pysäköintialueella alle 50 m lähiliikuntapaikasta. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 20 m lähiliikuntapaikasta.

Lähiliikuntapaikkaan johtaa kivituhka- tai hiekkapintainen kulkureitti, joka on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Ulkoliikuntapaikka

Lähiliikuntapaikkaan on kolme sisääntuloreittiä. Lähiliikuntapaikassa on kattava yleisvalaistus.

Lähiliikuntapaikassa on kolme selkänojallista penkkiä.

Lähiliikuntapaikassa on yksi aidattu areena sekä yksi pelikenttä.

Lähiliikuntapaikassa voi harrastaa jalkapalloa, koripalloa, salibandya, ulkokuntoiluvälineitä.

Kulkureitti kaikkiin harrastepisteisiin on tasainen ja riittävän leveä. Useimpien harrastepisteiden alustat erottuvat ympäristöstään tummuuskontrastilla.

Jalkapalloa voi pelata hiekkatekonurmipintaisella pelikentällä, jonka alusta erottuu tummuuskontrastilla ympäristöstä.

Koripalloa voi pelata hiekkatekonurmipintaisellaaidatulla areenalla, jonka alusta erottuu tummuuskontrastilla ympäristöstä. Areenan reunus on noin 120 cm korkea ja siinä on avattava portti, jonka leveys on yli 90 cm.

Salibandya voi pelata hiekkatekonurmipintaisellaaidatulla areenalla, jonka alusta erottuu tummuuskontrastilla ympäristöstä. Areenan reunus on noin 120 cm korkea ja siinä on avattava portti, jonka leveys on yli 90 cm.