Otavan koulu

Artikkelikuva

Otavan alakoulu sijaitsee Mikkelin kaupungin Otavan taajamassa n. 13 km Mikkelin keskustasta. Lukuvuonna 2020-2021 koulussa opiskelee noin 160 oppilasta. Koulussa työskentelee noin 20 aikuista, opettajia heistä on 14.

Otavan koulu tarjoa 1-6-luokkien perusopetusta pääasiassa Otavan, Liukkolan, Hietasen, Akkalan, Korpijärven ja osittain Vanhamäen alueiden oppilaille.

Koulun liikuntasali on kooltaan 275 neliömetriä ja sopii erilaisille liikuntamuodoille. Kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset voivat vuokrata liikuntasalia omaan käyttöönsä. Myös koulun luokat ovat vuokrattavissa.

Liikuntapalvelut jakaa arkisin kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin olevat salivuorot verkkoasiointina. Muusta käytöstä ja ajanvarauksista vastaa koulun rehtori apunaan koulusihteeri.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Liikkumisesteisten 1 autopaikka sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

Toimipisteessä on 3 kerrosta.

Tilassa on hissi, jonka ovi on raskas. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.

Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.

Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.