Päämajakoulu

Artikkelikuva

Päämajakoulu on Mikkelin kaupungin vanhimpia kouluja ja se sijaitsee Mikkelin keskustassa. Päämajakoulun painopistealue on musiikki ja koululla on Mikkelin kaupungin musiikkiluokat 3. - 6. luokkien oppilaille. Koulun vahvuuksia ovat hyvä oppilaantuntemus, osaava ja aikaansa seuraava henkilökunta, pitkäkestoinen kodin ja koulun yhteistyö sekä vahva musiikkiosaaminen. Koulun tilat ovat monipuolisessa käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Koululla on kaksi liikuntasalia. Suurempi sali on noin 400 neliömetriä ja pienempi yläsali noin 170 neliömetriä. Päämajakoulun lisäksi myös lukio käyttää saleja liikunnanopetukseen. Kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset voivat vuokrata liikuntasaleja omaan käyttöönsä. Myös koulun monitoimitila ja opetuskeittiö ovat vuokrattavissa.

Liikuntapalvelut jakaa arkisin kello 17 jälkeen ja viikonloppuisin olevat salivuorot verkkoasiointina. Muusta käytöstä ja ajanvarauksista vastaa koulun rehtori.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti on vaikeasti hahmotettava.

Sisäänkäynnin yhteydessä on 1 porrasaskelma.

Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska.

Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

Toimipisteessä on 7 kerrosta.

Tilassa on vaikeasti havaittava hissi, jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.

Tilassa on pyörätuolinostin.

Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.

Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc kerroksessa 2. Wc:ssä ei ole tarpeeksi tilaa pyörätuolille.