Urpolan luontokeskus

Artikkelikuva

Urpolan luontokeskus toimii näyttelyn lisäksi Saimaa Geopark -keskuksena

Urpolan luontokeskus/Saimaa Geopark visitor center on virkistävä ja monipuolinen retkikohde lähellä Mikkelin keskustaa. Se toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa, jonne kootaan kesäkauden ajaksi vuosittain vaihtuva näyttely. Luontonäyttelyn lisäksi keskuksessa pääsee tutustumaan OiOi Collective Oy:n teknologialla toteutettuun interaktiiviseen seinään. Seinän avulla on mahdollista lukea mm. Saimaan synnystä, pelata jääkausi aiheista reaktiopeliä tai herättää henkiin Terhi Kastehelmen mielikuvituksellinen seinämaalaus.

Luontopolku

Luontokeskus sijoittuu Urpolan luonnonsuojelualueelle. Alueeseen pääsee tutustumaan läpi vuoden luontopolulla (1,3 km), joka polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Rantojen rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille ja mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille.

Polulla on kuvitettuja tauluja ja hyvällä onnella voi nähdä vilauksen Urpolan asukeista; saukosta tai koskikarasta. Polulle voi ottaa omat eväät mukaan tai paistaa makkaraa nuotiopaikoilla luontokeskuksen yhteydessä. Polttopuita saa luontokeskuksesta sen aukioloaikoina.

HUOM. Luontopolun korkeuserojen, polun kapeuden sekä juurakkoisuuden vuoksi polkupyörän, vaunujen ja rollaattorin käyttöä ei suositella.

Tästä pääset tarkempaan karttaan karttalinkit -sivulle.