Urpolan luontokeskus

Artikkelikuva

Kevään kunniaksi Urpolan luontokeskus julistaa valokuvaushaasteen!

– valokuvaa kevään merkit vesiluonnossa ja lähetä sähköpostiin tiina.haavus@mikkeli.fi.
– kauneimmat kuvat (5-10 kpl) teetetään kuviksi ja laitetaan näytille luontokeskukseen sen avauduttua
(kuvien koko tulee olemaan noin 20cm x 20-30cm ja kuvaajan nimi mainitaan)
-kuvaushaaste on käynnissä 25.5.2020 asti

 

Urpolan luontokeskus toimii Saimaa Geopark -keskuksena

Urpolan luontokeskus on virkistävä ja monipuolinen retkikohde lähellä Mikkelin keskustaa. Se toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa, jonne kootaan vuosittain kesäkauden ajaksi luontonäyttely. Historiallinen rakennus on nähtävyys jo itsessään. Rakennuksesta löytyy tietoa Urpolan historiasta sekä Etelä-Savon luonnosta. Pikku-Urpolasta löytyy myös kivitaiteilija Terhi Kastehelmen seinämaalaus sekä kivitaidetta. Vuodesta 2018 lähtien Urpolan luontokeskus on toiminut myös Saimaa Geopark -keskuksena.

Luontopolku

Luontokeskus sijoittuu Urpolan luonnonsuojelualueelle. Alueeseen pääsee tutustumaan läpi vuoden luontopolulla, joka polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Rantojen rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille ja mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille.

Polulla on kuvitettuja tauluja ja hyvällä onnella voi nähdä vilauksen Urpolan asukeista; saukosta tai koskikarasta. Polulle voi ottaa omat eväät mukaan tai paistaa makkaraa nuotiopaikoilla luontokeskuksen yhteydessä. Polttopuita saa luontokeskuksesta sen aukioloaikoina.

Tästä pääset tarkempaan karttaan karttalinkit -sivulle.