Lomituspalvelut

Mikkelin lomituspalvelut vastaavat Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Mikkelin, Pieksämäen ja Puumalan lomituspalveluista. Maatalousyrittäjien lomituspalveluiden tarkoitus on turvata maatalousyrityksen keskeytyksetön toiminta maatalousyrittäjän vuosiloman ja sijaisavun ajaksi. Maatalousyrittäjälle luodaan edellytykset vapaa-ajan pitämiseen ja mahdollisuus riittävään lepoon ja toipumiseen sairaus- ym. tilanteissa.

Vuosiloman hakeminen

Voit hakea vuosilomaa seuraavalle kalenterivuodelle vuosittain erikseen ilmoitettavana hakuaikana. Hae vuosilomaa lomitusnetin kautta tai palauta vuosilomahakemus paikallisyksikköön. Lomitusnettiin pääset henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Sijaisapulomitus

Sijaisapuhakemus tehdään kirjallisesti ennen lomituksen alkua

  • lomitusnetissä www.mela.fi henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai
  • sähköpostilla lomituspalvelut(at)mikkeli.fi. Melan verkkosivuilta löytyy sijaisavun hakemuslomake, jonka voit tulostaa ja postittaa/skannata Mikkelin lomituspalveluille.
  • Lääkärintodistukset, päivärahapäätökset ym. hakemuksen liitteet toimitetaan viivytyksettä. Liitteen voi toimittaa osoitteeseen lomituspalvelut(at)mikkeli.fi tai Mikkelin Lomituspalvelut, Kunnanmäki 7, 50600 Mikkeli
  • Yrittäjän vastuulla on huolehtia, että hakemus on Mikkelin lomituspalveluissa ennen lomituksen alkua.

Sijaisavusta perittävä maksu

Sijaisavusta peritään Myel-työtuloon perustuva maksu lomitustunnilta. Sijaisavun syistä riippuen maksu voi olla alennettu tai korotettu. Henkilökohtaiset sijaisapumaksusi löydät kirjautumalla pankkitunnuksillasi Melan asiointipalveluista (Asiointipalvelut > Katso tietojasi > Vakuutusmaksut > Sijaisapumaksut)

Maksullinen lomitusapu

Tuettu maksullinen lomitusapu on tarkoitettu vuosilomaan oikeutetuille maatalousyrittäjille.

  • 120 tunnin lomittaja-avun hinta on vuonna 2020 on 14,48 €/lomitustunti. 
  • Täysin maksullisen lomitusavun hinta on 36,86 €/lomitustunti.

Lomituspalvelumaksut ovat vähennyskelpoisia maatalousverotuksessa.

Vahingot

Lomittajan aiheuttamat vahingot tulee ilmoittaa lomatoimistoon viipymättä ja vahingosta on mahdollisuus hakea korvaus 1kk:n sisällä tapahtuneesta.

Verkkoasiointikanavat

Lomitusnetissä hoidat sähköisesti maatalouslomituspalveluihin liittyviä asoitasi.