Mikkelin maaseututoimi

Mikkelin maaseututoimi palvelee maataloushallintoon ja maataloustukijärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä ja se toimii Mikkelin ja Pieksämäen kaupungeissa, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun ja Puumalan kunnissa, sekä yhteistyösopimuksella Pertunmaan kunnassa.

Toimintaohjeet

Maaseututoimen hakemukset voi jättää Mikkelin maaseututoimiston toimipisteisiin sekä Mikkelin kaupungin asiointipisteeseen. Tukihakemustiedot, karttakuvat ja sähköiset tukihakemukset Vipu-palvelun kautta.

Verkkoasiointikanavat

Vipu – Viljelijän verkkoasiointi

Vipu on viljelijöiden verkkoasiointipalvelu. Vipu-palvelussa voit laatia sähköisen tukihakemuksen ja tarkastella oman maatilasi tukihakemustietoja ja karttakuvia. Voit selailla maatilasi tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Vipu-palvelun käyttöön tarvittavat oikeudet voit hakea oman kuntasi maaseututoimistosta lomakkeella 457. Kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen neuvoo sinua tunnusten hakemisessa ja Vipu-palvelun käytössä sekä tukihakuun liittyvissä kysymyksissä.

Voit kirjautua Vipu-palveluun

* henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla

* mobiilivarmenteella

* sähköisellä henkilökortilla eli HST-kortilla.

Vipu-palvelu toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -internetselaimilla. Käytä aina selaimen uusinta päivitystä tietosuojan ja ajantasaisten toimintojen takia.

Lisätietoja palvelusta: vipu.mavi.fi
Mikkelin maaseututoimen Vipu yhteyshenkilönä toimii maaseutuasiamies Anne Valtonen 050 562 1195 anne.valtonen(at)mikkeli.fi