Joukkoliikenne

Artikkelikuva

 Katso viimeisimmät Tiedotteet.

Busseissa vältetään käteisellä maksamista. Lipun voi ostaa myös mobiililippusovelluksella, katso ohjeistus klikkaamalla linkkiä. Suositus johtuu meneillään olevasta koronavirusepidemiasta. Rajoittavilla toimenpiteillä pyritään estämään viruksen leviäminen.

Mikkeli on Waltti-matkakorttikaupunki. Waltti on kaupunkiseutujen valtakunnallinen korttijärjestelmä, joten matkakorttia voi käyttää useamman alueen joukkoliikenteessä. Matkat pitää kuitenkin ladata erikseen jokaiselle liikennöintialueelle.
Waltti-liikenteen toimivaltaisia viranomaisia ovat Mikkelin kaupunki ja Pohjois-Savon Ely-keskus. ELY-keskuksen Waltti-matkakortit lakkaavat Hirvensalmen, Juvan ja Puumalan alueilla kesällä 2020 ja siirrytään käyttämään Mikkelin waltti-matkalippujärjestelmää.

Markkinaehtoinen liikenne eli liikenteenharjoittajat vastaavat liikenteestä ja liikenteen informaatiopalvelusta yksityisesti. Tällä hetkellä markkinaehtoisen liikenteen tiedot löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta (www.matkahuolto.fi). Waltti-liikenteen aikatauluja ei löydy kattavasti Matkahuollon palvelusta.

Waltti-kortilla pääsee myös seutukuntien välillä

Waltilla voi matkustaa 1.6.2020 alkaen väleillä Mikkeli-Juva-Kaskii, Mikkeli-Anttola-Puumala, Mikkeli-Haukivuori (-Kantala) ja Mikkeli-Hirvensalmi – Kuitula, Suurisalmi).
Yhteysväleillä Juva – Sulkava, Juva – Savonlinna sekä Haukivuori-Pieksämäki on vuoroja, joissa Waltti-lippu ei käy maksuvälineenä.
Waltti-liput kelpaavat myös markkinaehtoisissa vuoroissa yhteysväleillä Mikkeli – Anttola sekä Mikkeli – Otava. Muissa liikennöitsijöiden omissa markkinaehtoisen liikenteen vuoroissa Waltti-lippu ei käy (Matkahuollon aikataulupalvelu).

Matkahuollon asiakaspiste Mikkelin Matkakeskuksessa ei myy Waltti-matkakortteja. 

Anna palautetta joukkoliikenteestä tällä lomakkeella.