Joukkoliikenne

Artikkelikuva

 Mikkeli on Waltti-matkakorttikaupunki. Waltti on kaupunkiseutujen valtakunnallinen korttijärjestelmä, joten matkakorttia voi käyttää useamman alueen joukkoliikenteessä. Matkat pitää kuitenkin ladata erikseen jokaiselle liikennöintialueelle.
Waltti-liikenteen toimivaltaisia viranomaisia ovat Mikkelin kaupunki ja Pohjois-Savon Ely-keskus. ELY-keskus kuitenkin luopuu Waltti-matkakorteista vaiheittain kesään 2021 mennessä (katso Tiedote).

Markkinaehtoinen liikenne eli liikenteenharjoittajat vastaavat liikenteestä ja liikenteen informaatiopalvelusta yksityisesti. Tällä hetkellä markkinaehtoisen liikenteen tiedot löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta (www.matkahuolto.fi). Waltti-liikenteen aikatauluja ei löydy kattavasti Matkahuollon palvelusta.

Waltti-kortilla pääsee myös seutukuntien välillä

Waltilla voi matkustaa myös väleillä Mikkeli-Juva, Mikkeli-Anttola-Puumala-Sulkava-Savonlinna, Mikkeli-Haukivuori ja Mikkeli-Hirvensalmi-Joutsa sekä uusinpana Mikkeli – Kangasniemi.
Haukivuori – Pieksämäki – väli ei kuulu waltti-liikenteeseen.
Yhteysväleillä Juva – Savonlinna sekä Haukivuori-Pieksämäki on vuoroja, joissa Waltti-lippu ei käy maksuvälineenä.
Waltti-liput kelpaavat myös markkinaehtoisissa vuoroissa yhteysväleillä Mikkeli – Puumala – Imatra sekä Mikkeli – Otava (Ihastjärven linja Oy).
Muissa liikennöitsijöiden omissa markkinaehtoisen liikenteen vuoroissa Waltti-lippu ei käy (Matkahuollon aikataulupalvelu).

Matkahuollon asiakaspiste Mikkelin Matkakeskuksessa ei myy Waltti-matkakortteja. 

Anna palautetta joukkoliikenteestä tällä lomakkeella.