Joukkoliikenteen liput ja hinnat


Waltti-matkakortin ja Waltti-lipputuotteiden myynti on Mikkelin kaupungin virastotalon Asiointipisteessä (Maaherrankatu 9 – 11) ja Waltti-nettikaupassa. 

Mikkelin kaupungin liikennöintialueen Waltti-kortti                 
Pohjois-Savon Ely-keskuksen liikennöintialueen Waltti-kortti

Asiointipisteen toiminnan nopeuttamiseksi tulosta ja täytä valmiiksi Waltti-matkalipun tilauslomake ja ota se mukaan Asiointipisteeseen. Valtakirja matkakorttiasiointiin.

Pohjois-Savon Ely-keskuksen liikenteiden lippujen hinnat nousivat 1.6.2019 alkaen. Uudet lippujen hinnat Mikkelin liikennealueella poikkeavat Mikkelin kaupungin liikenteiden hinnoittelusta.

Mikkelin kaupungin Waltti-lipulla voi matkustaa Ely-keskuksen Waltti-vuoroissa ja Ely-keskuksen Waltti-lipuilla kaupungin Waltti-liikenteessä. Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi liikennöitsijöiden omaa markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja. Matkahuollon asiakaspiste Matkakeskuksella ei toimi Waltti-matkakortin myyntipisteenä.

Mikkelin kaupungin Waltti-lippujen käyttö on mahdollista Mikkelin paikallisliikenteen busseissa, Moppe-palveluliikenteessä sekä muissa Mikkelin seudun waltti-liikenteissä.

Lipun hinta määräytyy matkustajan iän sekä sen mukaan, monelleko vyöhykkeelle matka ulottuu.

Ikäryhmät

– aikuinen (19 v täyttänyt -64v)
– lapsi (7v – 16v)
– nuoriso (17 v. täyttänyt -18v)
– opiskelija
– seniori
– alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi

Maksutta kulkevat

– alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi
– lasta lastenvaunuissa kuljettava henkilö saa matkustaa ilmaiseksi Mikkelin paikallisliikenteen vuoroissa;ei koske seutulinjojen vuoroja
  kyytiin mahtuu yleensä kahdet vaunut tai rattaat kerrallaan, joten varaudu odottamaan seuraavaa vuoroa
– pyörätuoli, siinä oleva henkilö sekä saattaja
– vammaisen kanssa matkustava saattaja, vammaisen on esitettävä näkövammais- tai kuljetuspalvelukortti, tai EU:n vammaiskortti (vammainen maksaa oman matkansa)
– sotaveteraanit 
– busseissa saa kuljettaa poliisikoiraa, näkövammaisen opaskoiraa, liikuntarajoitteisen avustajakoiraa tai avustajakoiraksi koulutettavaa koiraa
– matkustajien muiden lemmikkieläinten kuljettaminen on kuljettajan harkinnassa tapauskohtaisesti, jos bussi on kovin täysi tai siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista

Matkatavaramaksut

Kuljettajalla on oikeus kieltäytyä ottamasta kyytiin, jos sen katsotaan siinä tilanteessa olevan häiriöksi muille matkustajille.
polkupyörä 1,50 €
muut isot tavarat 1,50 €

Opiskelijaliput

Opiskelijoille on Mikkelin joukkoliikennevuoroissa alennettuun hintaa 30 pv kausilippu tai arvolippu. Liput ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Opiskelijalippua myydään Mikkelin kaupungin oppilaitoksen päätoimiselle opiskelijalle.  Päätoimisen opiskelun tulee kestää vähintään 8 kuukautta. Opiskelijan on todistettava opiskeluoikeutensa Mikkelin kaupungissa sijaitsevasta oppilaitoksesta saatavalla todistuksella tai voimassa olevalla opiskelijakortilla (lukuvuositarra). Opiskelija-alennus myönnetään korkeintaan vuodeksi kerallaan ja se on voimassa seuraavan vuoden syyskuun loppuun. Lippu ei edellytä Mikkelin kaupungin kuntalaisuutta. Lippu on henkilökohtainen. Arvolipun käytössä huomioitava, että matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin kaikilta aina aikuisen arvolipun hinta, sillä alennus on henkilökohtainen etuus.

KELA-koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia opiskelijoille. Näistä koulumatkatukipäätökset tekee Kela.

Senioriliput

Senioreille on Mikkelin kaupungin joukkoliikennevuoroissa (ei koske PoSEly-liikenteitä) tarjolla alennettuun hintaa 30 pv kausilippu tai arvolippu. Liput ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Seniorilippua myydään eläkeläistodistuksen perusteella.  Lippu ei edellytä Mikkelin kaupungin kuntalaisuutta. Lippu on henkilökohtainen. Arvolippu on ikäperusteinen 65v täyttäneille senioreille.  Nuoremmat eläkeläiset kuuluvat aikuisen arvolippuhinnoitteluun. Arvolipun käytössä huomioitava, että matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin kaikilta aina aikuisen arvolipun hinta, sillä alennus on henkilökohtainen etuus.