Tiedotteet

Mikkeli – Haukivuori – Pieksämäki – bussivuorojen aikatauluihin tulee muutoksi 3.6.2019 alkaen.
Katso "Mikkelin maaseutuliikenne" aikataulut.

Pohjois-Savon Ely-keskuksen liikenteiden lippujen hinnat nousevat 1.6.2019 alkaen.

Mikkelin peruskoululaisten maksuton joukkoliikenne jatkuu kesän yli lukuvuodelle 2019-2020. Katso aiheesta tarkemmin.

Mikkelin paikallisliikenteen bussilippuja voi ostaa myös Pivo-sovelluksesta. Tutustu mobiililippuun. 

ANTTOLAN KOULUKULJETUKSET avautuivat kaikkien työmatka- ja asiointikäyttöön 1.1.2019 alkaen.

Mikkelin kaupungin sekä PoSEly-keskuksen Waltti –Kela Opiskelija-koulumatkatukikortti on jatkossa mahdollista lisäladata myös netissä. Opiskelijoille tarkoitettu 30 vrk Kela tuettu Waltti -kausilipun lisälataus on nettikaupassa osoitteessa: https://kauppa.waltti.fi/ .
Nettikaupassa asioidessaan on huomioitava oman kortin liikennöintialue: Mikkeli (Mikkelin kaupungin kortit) taikka Mikkelin alue ELY-liikenne (ELY:n Mikkelin alueen kortit).
Nettikaupassa tehdystä latauksesta ei peritä palvelumaksua. Lataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin lukulaitteessa, Mikkelin kaupungin matkakortit kaupungin liikenteessä ja ELYn matkakortit ELY:n liikenteessä. Tuotteet ovat ladattavissa Mikkelin seudun joukkoliikenteen busseissa 3 päivän kuluttua (Mikkelin kaupungin kortit Mikkelin kaupungin liikenteissä min. 2h) tehdystä nettilatauksesta.
Waltti –Kela Opiskelija-koulumatkatukikortin ensimmäinen ostokerta tulee edelleen tehdä lipputuotteeseen oikeuttavalla Kelan oppilaitoksille tarkoitetulla ostotodistuksella Mikkelin kaupungin asiointipisteessä.
Kortin lisälataaminen on jatkossakin mahdollista myös bussissa (huom. Mikkelin kaupungin kortit kaupungin liikenteessä ja ELY:n Mikkelin alueen kortit Ely liikenteessä).

ELY-keskuksen Waltti-lippujen hintoja on korotettu 3.6.2018 alkaen.
Mikkelin maaseutuliikenteessä on osin ELY-keskuksen ylläpitämää Waltti-liikennettä. Hinnat nousevat 1,012 %. Esimerkiksi A, B, C ja D-vyöhykkeiden aikuisen kertalipun hinta nousee 10 senttiä 4,60 euroon ja arvolipun hinta 12 senttiä 3,22 euroon.

Mobiililippu on käytössäsi pe 23.2. alkaen Mikkelin paikallisliikenteen sekä palveluliikenteen kertalippu-tuotteena. Lataa ilmainen PayiQ Tickets – mobiililippusovellus  Android – iOS- tai Windows-puhelimeesi. Nouda sovellus sovelluskaupoista (AppStore, Google play). Sovelluksen on tehnyt IQ Payments Oy.

Waltin uusi verkkokauppa 24h!

Waltti-matkakortin lataamista varten on avattu uudistunut Waltti-kauppa, jota kaikki Mikkelin alueen waltti-asiakkaat voivat nyt käyttää.
Myös Pohjois-Savon Ely-keskuksen nettikauppa on avattu ja löytyy samasta osoitteesta!
Valitse Ely-waltti-korttilaisena liikennöintialueeksi "Mikkelin alue Ely-liikenne .
Waltti-kaupassa matkakorttiin voi ladata arvoa ja kausituotteita. Uusia matkakortteja kaupasta ei voi kuitenkaan ostaa, vaan kortin ostotoiminnallisuus jää erilliseen palveluun. Uuden kaupan etusivulta löytyy linkki kortin ostamiseen.

Uusi Waltti-kauppa löytyy osoitteesta https://kauppa.waltti.fi.

Waltti-kauppa on pyritty rakentamaan siten, että kortin lataaminen olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Lisäksi tavoitteena on ollut, että sovelluksen käyttö sekä mobiililaitteella että työpöytäselaimella olisi vaivatonta ja yksinkertaista.

Waltti-kaupassa asiakas voi oman mieltymyksensä mukaan valita matkakortin lataamisen tavan:

  1. ilman rekisteröitymistä syöttämällä pelkästään matkakortin korttinumeron ja oman liikennöintialueen. Tämän jälkeen kortille voi ostaa lipputuotteita.
  2. rekisteröimällä oman käyttäjätilin. Tiliin voi yhdistää useita kortteja, jolloin lisätyt kortit ovat aina heti käytettävissä ja suoraan ladattavissa. Lisäksi edelliset ostokset ovat näkyvissä käyttäjätilissä.

Rekisteröityminen on helppoa ja edellyttää vain sähköpostin ja salasanan antamista.
Nykyisen Waltti-nettipalvelun tunnukset eivät valitettavasti toimi uudessa kaupassa, vaan rekisteröityminen vaatii uudet tunnukset.
Maksaminen tapahtuu verkkopankissa Paytrailin kautta. Ostoksesta lähetetään normaaliin tapaan kuitti asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.
Waltti-kauppa on käytettävissä suomen lisäksi sekä ruotsin että englanninkielisenä.

Nyt on hyvä aika siirtyä käyttämään uutta Waltti-kauppaa!