Tiedotteet

ELY-keskus luopuu Waltti-matkakorteista vaiheittain kesään 2021 mennessä (Itä-Suomi)
Pohjois-Savon ELY-keskus lopettaa ELY-Waltti-matkakorttien myynnin vaiheittain kesään 2021 mennessä, koska valtio luopui Waltti-järjestelmää hallinnoivan yhtiön (TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy LMJ) omistuksesta 1.7.2018 alkaen.
Waltti toimii edelleen ja sitä kehitetään kaupunki- ja seutuliikenteen lippujärjestelmänä. Waltti-liput tulevat säilymään toimivaltaisten kaupunkiviranomaisten hallinnoimassa liikenteessä Mikkelin kaupunkiseudulla. Mikkeli kaupungin Waltti-kortit kelpaavat jatkossakin ELY-keskuksen sopimusliikennettä. ElyWaltti-lipuilla matkustamiseen tuleva muutos ei vaikuta vielä pitkään aikaan. ElyWaltti-liput toimivat normaalisti ainakin kesään 2020 asti, valtaosa kuitenkin aina kesään 2021 saakka.
Matkustajille jää riittävästi aikaa valmistautua tulevaan muutokseen. Waltti lippu- ja maksujärjestelmän korvaavat liikenteenharjoittajien omat lipputuotteet ja muut siihen liittyvät matkustajia helpottavat ratkaisut, mm. mobiilisovellukset. Oman sopimusliikenteensä osalta Pohjois-Savon ELY- keskus huolehtii siitä, että lippujen hinnat pysyvät matkustajille myös jatkossa edullisina. Uusi liikennepalvelulaki taas pitää huolen siitä, että eri liikennöitsijöiden lippujen yhteiskäyttöisyys lisääntyy ja monipuolistuu.

Työmaatiedote:
Vt 5-työmaa sulkee Salosaarentien liikenteeltä välillä Hallankatu – vt 5 ramppi/Pieksämänetie kt 72.
Salosaarentie on suljettu liikenteeltä ma 26.8. klo 7:00 alkaen arviolta 31.10. saakka. Työmaavaihe kestää n. 2 kk.
Salosaarentien työmaa aiheuttaa ma 26.8. klo 6:15 alkaen muutoksia joukkoliikennereitteihin:
Linja 2 Hallitustori – Tupala – Launiala sekä Linja 3 Hallitustori – Launiala – Visulahti.
Paikallisliikenteen Linjat 2 ja 3 Hallitustori – Tupala – Visulahti – Launiala eivät aja Salosaarentien kautta. Linjat kiertävät Juvantien kautta ja ajavat edestakaisin Launialankadun. Salosaarentien Hallankadun pysäkki ei ole käytössä.
Linjan 3 aamuvuoro ma 26.8. klo 6:15 Visulahdesta ajetaan jo kiertoreittiä Juvantietä Launialankadun päähän.
Huom! Linjojen vuorot tulevat olemaan ilmoitetusta aikataulustaan myöhässä reittimuutoksen vuoksi
 

 

Lataa Waltti-kortti tai osta kertaliput sujuvasti Waltti-itsepalveluautomaatilta.
Joukkoliikenteen lippuautomaatiti löydät Mikkelin rautatieaseman odotustilasta ja kauppakeskus Stellan kioskista, kahvilan vierestä. Automaatilla voit – ladata Mikkelin kaupugin kausilippuja – ladata arvoa Waltti-kortillesi – ostaa aikuisen ja lasten kertalippuja. Maksuvälineenä käy pankki- tai luottokortti, ei käteismaksua. Automaatista ei voi ostaa Pohjois-Savon Ely-keskuksen lipputuotteita.

 

Moppe-palveluliikenteen kutsuohjauskokeilu päättyi 14.6.2019
Helmikuussa aloitettu Moppe 2 –auton kutsuohjaukseen perustuva liikennöintikokeilu päättyy suunnitellusti perjantaina 14.6.2019. Moppe 2 – bussi palaa reitti- ja aikataulupohjaiseen liikennöintiin maanantaina 17.6.2019. Jatkossa molemmat Moppe-bussit palvelevat ”vanhaan malliin”, joten pienet poikkeamat ajoneuvojen ennalta määritettyihin runkoreitteihin voi tilata suoraan autoista kuljettajalta. Aikatauluja saa Moppe-autoista sekä kaupungin virastotalon asiointipisteestä. Moppe-bussien kuljettajien puhelinnumerot löytyvät aikatauluisata. Tutustu aikatauluihin www.mikkeli.fi/moppe.

Pohjois-Savon Ely-keskuksen liikenteiden lippujen hinnat nousivat 1.6.2019 alkaen.

Mikkelin peruskoululaisten maksuton joukkoliikenne jatkuu kesän yli lukuvuodelle 2019-2020. Katso aiheesta tarkemmin.

Mikkelin paikallisliikenteen bussilippuja voi ostaa myös Pivo-sovelluksesta. Tutustu mobiililippuun. Mobiililippu on käytössäsi Mikkelin paikallisliikenteen sekä palveluliikenteen kertalippu-tuotteena. Lataa ilmainen PayiQ Tickets – mobiililippusovellus  Android – iOS- tai Windows-puhelimeesi. Nouda sovellus sovelluskaupoista (AppStore, Google play). Sovelluksen on tehnyt IQ Payments Oy.

ANTTOLAN KOULUKULJETUKSET ovat avautuivat kaikkien työmatka- ja asiointikäyttöön 1.1.2019 alkaen.