Mikkelin taidemuseo

 

5.2.2018 alkaen Mikkelin taidemuseon näyttelytoiminta on väliaikaisesti suljettu väistötiloihin muuton takia. Näyttelytoiminta väistötiloissa alkaa 8.6.2019.

Mikkelin taidemuseo tarjoaa monipuolisesti taidealan asiantuntijapalveluja. Taidemuseo tutkii, dokumentoi ja esittelee kuvataidetta.

Painopistealueita taidemuseossa ovat näyttelytoiminta, eteläsavolainen kuvataide, taidemuseon hallussa olevien taidekokoelmien hoitaminen ja kartuttaminen sekä suomalaisen kuvitustaiteen esitteleminen ja kerääminen. Taidemuseo toimii myös Etelä-Savon aluetaidemuseona. Museossa on pysyviä ja vaihtuvia taidenäyttelyitä. Se toimii myös vuorovaikutteisena ja elämyksellisenä oppimisympäristönä erilaisissa työpajoissa ja taidekasvatusprojekteissa.

Taidemuseo toimi 1976-2018 arkkitehti Armas Rankan suunnittelemassa ns. graniittitalossa joka on vuodelta 1912. Graniittitalo sijaitsee Mikkelin keskustassa, Hallituskadun ja Ristimäenkadun kulmassa. 8.6.2019 alkaen taidemuseon näyttelytoiminta alkaa väistötiloissa kauppakeskus Akselin toisessa kerroksessa.

Mikkelin taidemuseon museokaupassa on myynnissä julkaisuja, näyttelyluetteloita, lahjatavaroita, postikortteja, näyttelyjulisteita ja paperitavaroita. Museokauppaan on ilmainen sisäänpääsy.

Yhteystiedot

Mikkelin kaupungin museot, toimisto

0401295090

Käyntiosoite

Maaherrankatu 18-20
50100 MIKKELI 
SUOMI

Postiosoite

Maaherrankatu 18-20
50100 MIKKELI 
SUOMI

5.2.2018 alkaen näyttelytoiminta on suljettu väistötiloihin muuton takia. Toimisto avoinna:

ma - pe09.0015.00

 

Juhlapyhinä museo on suljettu.

 

Pääsymaksut

Pääsymaksut, aukioloaikojen ulkopuoliset maksut ja kokoelmapalvelujen hinnasto: Museoiden palveluhinnasto 1.1.2019 (pdf)

Maksuton sisäänpääsy:

Mikkelin kaupungin opiskelijoille ryhmänä opettajan kanssa (myös aikuiskoulutuskeskuksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijat).

Suomen Taiteilijaseuran jäsenliittoihin kuuluvilla taiteilijoilla (Taidemaalariliitto, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto, Muu ry), toimittajilla (pressikortti esitettävä kassalla), ICOM-kortin haltijoilla, opettajilla ryhmän kanssa.

Talvikaudella (loka-huhtikuu) kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaa pääsy.