Päämajamuseo

Artikkelikuva

Suomen armeijan Päämaja toimi Mikkelissä ja sen lähiympäristössä viime sotien aikana vuosina 1939-1940 ja 1941-1944. Armeijan ylin johto sijoittui työskentelemään Mikkelin keskuskansakoululle. Tiloissa toimii nyt Päämajamuseo.

Päämajamuseon perusnäyttely kertoo päämajan toiminnasta ja talvi-, jatko- ja Lapin sodan keskeisistä tapahtumista sekä siviilien elämästä sotavuosina. Mannerheimin työhuone sekä Operatiivisen osaston Maavoimatoimisto on ennallistettu sodan aikaiseen asuunsa. Museossa on myös esillä vuosittain vaihtuva teemanäyttely sotiemme historiasta.

Päämajamuseon museokaupassa on myynnissä kirjallisuutta, postikortteja ja lahjatuotteita. Museokauppaan on ilmainen sisäänpääsy.

Kuvassa Päämajamuseo. Kuva: Harri Heinonen.

Yhteystiedot

Museon aukioloaikana

015366428

Museoiden toimisto

0401295090

Käyntiosoite

Päämajankuja 1-3
50100 MIKKELI

Postiosoite

Maaherrankatu 18-20
50100 MIKKELI

Mikkelin kaupungin museot, toimisto

 

Pääsymaksut

Pääsymaksu 7 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 4 €, alle 18-v. ilmaiseksi, ryhmät (yli 12 hlöä) 6 €/henkilö. Yhteislippu Päämajamuseo ja Viestikeskus Lokki 8 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 5 €, ryhmät (yli 12 hlöä) 7 €/hlö. Ryhmähinta on voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

Museossa käy valtakunnallinen Museokortti. Pääsymaksut voi maksaa myös ePassilla, Tyky+-setelillä kulttuuriin ja liikuntaan ja Edenred-kortilla ja mobiilimaksulla.

Pääsymaksut, aukioloaikojen ulkopuoliset maksut ja kokoelmapalvelujen hinnasto: 
Museoiden palveluhinnasto 1.1.2021 alkaen (pdf)

 

Maksuton sisäänpääsy:

4.6. (Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä)

Alle 18-vuotiailla

Sotaveteraaneilla (veteraanikortilla)

Maavoimien esikunnalla (sotilaspuvussa, henkilökuntakortilla)

Oppailla (opaskortilla)

Yksittäisillä opettajilla (oppilasryhmän mukana / museokäyntiä valmistellessa)

Matkanjohtajilla ja autonkuljettajilla (ryhmän mukana)

Toimittajilla (pressikortilla, sähköisen kortin yhteydessä näytettävä henkilöllisyystodistus)

Muiden museoiden henkilökunnalla (henkilökuntakortilla, ICOM-kortilla)

Kaikilla Mikkelin kaupungin alueen opiskelijoilla ryhmänä opettajan mukana (myös aikuiskoulutuskeskuksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijat)
Mikäli koululais- ja opiskelijaryhmän käynti ajoittuu virka-aikaan ma-pe klo 8-16 museon muuten ollessa suljettuna yleisöltä, ei ko. käynnistä peritä avausmaksua (60 €).

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta mukaan museoon. Opas- tai avustuskoiran voi ottaa mukaan näyttelytiloihin.