Päämajamuseo

Artikkelikuva

Koe Päämajamuseo ja sodan ja rauhan keskus Muisti yhdellä kertaa ja samalla lipulla.

Suomen armeijan Päämaja toimi Mikkelissä ja sen lähiympäristössä viime sotien aikana vuosina 1939-1940 ja 1941-1944. Armeijan ylin johto sijoittui työskentelemään Mikkelin keskuskansakoululle. Tiloissa toimii nyt Päämajamuseo.

Päämajamuseon perusnäyttely kertoo Päämajan toiminnasta ja sodan johtamisesta sekä sotilaallisella että poliittisella tasolla. Lisäksi museossa on nähtävillä Mannerheimin työhuone ja Operatiivisen osaston Maavoimatoimisto sodanaikaisissa asuissaan.

Päämajamuseo on yhdistynyt osaksi Sodan ja rauhan keskus Muistia 4.6.2021. Päämajamuseo ja Muisti muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joiden näyttelyt käsittelevät sodan ja rauhan teemoja sekä sotaa ilmiönä.

Päämajamuseon asiakaspalvelu on siirtynyt Muistin hallintaan ja sivustolta www.muisti.org löytyvät hinnastot ja aukioloajat. Ryhmävaraukset tehdään osoitteessa: https://kauppa.muisti.org/ryhmavaraukset/

Kuvassa Päämajamuseo. Kuva: Harri Heinonen.

Yhteystiedot

0505524233
0401295090

Käyntiosoite

Ristimäenkatu 4
50100 MIKKELI

Postiosoite

Maaherrankatu 18-20
50100 MIKKELI

Mikkelin kaupungin museot, toimisto

 

Päämajamuseon tutut museokaupan tuotteet löytyvät Sodan ja rauhan keskus Muistin & Päämajamuseon yhteisestä museokaupasta. Osa tuotteista on saatavilla myös verkkokaupastamme. Verkkokauppaan pääset osoitteessa: https://verkkokauppa.mikkeli.fi/