Liikunta

Artikkelikuva

 

AJANKOHTAISTA

Uusi ulkokuntosali painopakallisilla laitteilla palvelee keskustan Urheilupuistossa, osoitteessa Mikonkatu 2A. 

Kauden 2022-2023 ryhmät ovat toiminnassa. Voit katsoa tarjontaa ja ilmoittauta ryhmiin joko sähköisesti tai numerosta 015 194 2400. 

Karkialammen ja Kyrönpellon kuntoradat ovat pois käytöstä toistaiseksi. Alueella liikkuminen kielletty puolustusvoimien toimesta.  

Liikuntapalveluiden hinnasto on päivittynyt. Hinnaston löydät tämän sivun oikeanpuoleisesta sivupalkista. 

Urpolaan rakennettavan Saimaanportin yhtenäiskoulun rakennustyöt ovat käynnissä. Uuteen kouluun valmistuu iso noin 950 m2 liikuntasali, 200 m2 tatamialustainen liikuntasali sekä pieni kuntosali. Pihalle rakentuu mm. pienpelikenttiä, streetworkout alue ja pienten pihalle keinuja ja kiipeilytelineitä. NCC:n julkaisemat rakennusvaiheiden viikkotiedotteet löytyvät täältä.

  • Beachkentät ja kuntorata: Koulun rakentamisen vuoksi neljä beach kenttää joudutaan sijoittamaan kokonaan uudelleen Urpolan liikunta-alueelle. Uusien kenttien rakentaminen toteutetaan toukokuussa 2022 käynnistyvässä Urpolan ranta- alueen suunnittelussa määrittyville uusille paikoille kun se suunnittelun puolesta on mahdollista. Nykyisistä ranta-alueen beach kentistä jää rakentamisen ajaksi käyttöön kaksi kenttää turvallisuuden ja tilan puutteen vuoksi. Nämä kentät on jo kunnostettu pelikäyttöön. Kentille voi kaupungin Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta varata maksullisia vakiovuoroja. Yksittäisten vuorojen varaamiseen on kentän laidalla perinteinen varauslappu, jossa näkyy automaattisesti vakiovuorot. Urpolan rantaa pitkin kulkeva Urpolan kuntorata on ulkoilijoiden käytössä koko rakentamisen ajan. Työmaan alkuvaiheessa jätevesiviemäriliittymän rakentamisen vuoksi radalla liikkuja joutuu kiertämään aidatun liittymäkaivon.
  • Skeittiparkki: Nykyinen skeittiparkki joudutaan purkamaan ja siinä olleet kivipenkit ja liukukaiteet siirretään Rokkalan Mikkelin Rullalautailijat Ry:n ylläpitämälle skeittipaikalle. Uuden skeittipaikan toteuttaminen kuuluu rakentamisen KVR-urakkaan. Skeittipaikan suunnittelu toteutetaan loppuvuodesta 2022. Mikkelin Rullalautalijat Ry:n edustajia kuullaan asiassa ja suunnitelma hyväksytetään työn tilaajalla ja käyttäjällä. Mikkelin Rullalautailijat ovat saaneet lahjoituksena Timo Ruuskalta puisen skeittirampin, joka siirretään XAMK:n pihalle kesäksi. Lisäksi XAMK rajaa pysäköintialueelta alueen skeittaajien käyttöön. 
  • Uimaranta: Uimaranta ja pukukopit ovat normaalisti käytössä. Työmaa-aidat asennetaan kiertämään uimakoppien takapuolelta.
  • Muut kenttäalueet: Urpolan liikunta-alueen muut liikuntapaikat, tekonurmi, tekojääratakaukalo, tennis- ja padelkentät sekä huoltotilat ovat sellaisenaan käytössä koko rakentamisen ajan.
  • Pysäköinti: Tekonurmikentän ja Rinnekadun väliin on valmistunut väliaikainen murskepintainen pysäköintialue, joka on käytössä rakentamisen aikana. Tenniskenttien puoleinen pysäköintialue on myös käytettävissä koko ajan.   

Tenniskenttien varauskäytännöt muuttuvat
Massakenttien varaukset tehdään jatkossa Timmi -tilavarausohjelman kautta.

Liikuntapalveluiden hallinnoimat massapäällysteiset tenniskentät (Urheilupuisto ja Tuppurala) varataan 1.6.2022 alkaen Timmi-tilavarausohjelmasta. Käyttäjän on luotava tunnukset järjestelmään, jolloin varauksen pääsee tekemään suoraan ohjelmaan. Varauksen hinta, 8 €/h, tulee suorittaa varauksen yhteydessä, muuten varausta ei hyväksytä.

Lähemäen, Rantakylän ja Ristiinan hiekkatekonurmikentät sekä Urpolan, Haukivuoren ja Suomenniemen asfalttikentät ovat käytössä maksutta. Tenniskentillä (pois lukien Haukivuori ja Suomenniemi) on torstaisin vaihtuvat varauslistat, joihin pelaajat voivat varata yhden tunnin vuoron kaksi päivää aikaisemmin. Maanantaivuorot voi varata kuitenkin jo perjantaina. Vähintään kuukauden mittaiset vakiovaraukset ovat maksullisia ja ne tulee varata/hakea etukäteen liikuntapalveluista. Kilpailu-/otteluvaraukset ovat maksullisia ja ne pitää ilmoittaa aina liikuntapalveluille. Myös nämä kentät siirtyvät sähköiseen ajanvarausjärjestelmään kesällä 2023. Aikarajoitukset eivät koske massakenttiä.

Mikäli kenttä on vapaana, voi sinne mennä pelaamaan oli kyseessä maksuton tai maksullinen kenttä. Varauksen tehnyt on kuitenkin aina etusijalla.

Lisätietoja varausohjelmasta löytyy kaupungin verkkosivujen osoitteesta https://www.mikkeli.fi/sisalto/verkkoasiointi/tilojen-varaaminen. Toistaiseksi varausjärjestelmä vaatii tietokoneen, mobiiliversio otetaan käyttöön heti kun palveluntarjoaja on valmis asentamaan järjestelmän.
Lisätietoja: Paula Åhman, liikuntasuunnittelija p. 044 794 2444, paula.ahman@sivistys.mikkeli.fi

 

Ajankohtaisimmat tiedot kaikista laduista löytyy täältä. 

Alkeisuimakoulut Naisvuoren uimahallilla sunnuntaisin. Lisätietoja www.kuntapalvelut.fi/mikkeli

Mikkelin kaupungin verkkokauppa.

Liikkuva Mikkeli 2030 -ohjelmassa katseet suunnattiin tulevaan ja visioitiin minkälainen liikuntakaupunki Mikkeli olisi tulevaisuudessa.

 

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Tilojen varaaminen

Liikunnan avustukset