Liikunta

Artikkelikuva

 

TIEDOTE KORONA -VIRUKSEEN LIITTYEN:

Ulkoliikuntapaikat 1.6. alkaen

1.6. alkaen ulkoliikuntapaikat ovat käytössä automaattisesti aikaisemmin varattujen vuorojen mukaisesti. 

Kesäkuun alusta Hänski on pääsääntöisesti ottelu- ja tapahtumakäytössä, eikä sinne myönnetä juurikaan harjoitus vuoroja. Koronaepidemia -tilanteesta ja rajoituksista johtuen kaikki ottelut pyritään järjestämään seuran omilla harjoitus vuoroilla. 

Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Harjoiteltaessa pyritään välttämään tilanteita, joissa henkilöt joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko liikuntapaikalla olon ajan. Vakiovuoroille ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja vuorolta tulee poistua heti sen päätyttyä. Pyritään välttämään pukuhuone- ja pesutilojen käyttöä. Urheiluseurat toimivat lajiliittojen ohjeistuksien mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antama ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Uimarantojen ohjeistus

Sisäliikuntapaikat 1.6. alkaen

Suurin osa liikuntasaleista ja kuntosaleista avataan 1.6., vuorojen mukaisesti. Kuntosaleilla on desinfiointipulloja ja käsipyyhepaperia. AINA KUN SIIRRYT LAITTEELTA TOISELLE NIIN SUIHKAUTA DESINFIOINTIAINETTA KÄSIPYYHEPAPERIIN JA PYYHI KUNTOSALILAITE. Koronaan liittyvät toimet sisäliikuntapaikoilla_ohjeistus 29.5.2020

  • Raviradantien kuntosali avautuu 1.6. varattujen vuorojen mukaisesti. Siivoustoimet on mitoitettu varattujen vuorojen mukaan eli on todella tärkeää että jokainen harjoittelee vain omalla vuorollaan.
  • Haukihallin ja Rantakeitaan kuntosalit ovat avoinna normaalisti 1.6. alkaen.
  • Anttolan kuntosali avautuu 15.6. alkaen.
  • Kisakaari poistunut käytöstä kaupungin liikuntapaikkana.

Uimahalli avataan 6.8. alkaen, uimaseuroille sallitaan kuitenkin kesäajan harjoittelu kuten aikaisempina kesäkausina.

 

AJANKOHTAISTA

Uimahallikortit/Seniorikortti

Koronan katkaistua uintikauden hyvitetään korteista hallien kiinnimenopäivästä (15.3.) päivät normaaliin kesätaukoon saakka, joka oli Naisvuorella 31.5. ja Rantakeitaalla 18.6.. Lyhyemmissä, esim. kuukausikorteissa korvataan vuorokaudet alkaen 15.3. aina kortin päättymispäivään.

Ohjatuista maksullisista liikuntaryhmistä emme korvaa menetettyjä ohjauskertoja.

Liikuntapalvelut hakee määräaikaista liikunnanohjaajan sijaista ajalle 24.8.-31.12.2020. 
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/liikunnanohjaajan-sijaisuus-303944/

Kesän 2020 liikunta- ja nuorisopalveluiden toiminnannat näkyvät esitteestä. Lasten rantauimakouluja ja uimahallien alkukesän uimakouluja ei järjestetä tänä vuonna.

Haukihallilla tehdään aulan ja liikuntasalin lattiaremontti aikavälillä 20.7.-21.8.. Myös kuntosali on pois käytöstä remontin vuoksi 10.8. alkaen.  

Anni Swaninkadun kuntosali on muuttanut kevään aikana Raviradantielle, osoitteeseen Raviradantie 8-10. Kuntosali avattiin 1.6. varattujen vuorojen mukaisesti. Vanhan kuntosalin lukitusjärjestelmä on siirretty sellaisenaan uuteen kuntosaliin, eli avaimia ei tarvitse vaihtaa uusiin. Sisäänkäynti Raviradantien puoleisesta ovesta (rakennuksen keskivaiheilla).  

Ulkoilureitit, luontopolut ja retkeilyalueet ovat nyt kovassa käytössä. Muistathan että luonto ja muut retkeilijät kiittävät, kun tuot jätteesi pois luonnosta asianmukaisiin jätteenkeräyspisteisiin ja autat säilyttämään maisemat yhtä upeina seuraavillekin samoajille! Noudatathan myös ohjeistusta sivuteillä autoilun ja parkkipaikkojen suhteen, tiet saattavat olla keväällä huonossa kunnossa ja osa teistä yksityisteitä.

Liikkuva Mikkeli 2030 -ohjelmassa on tarkoitus suunnata katseemme tulevaan ja visioida minkälainen liikuntakaupunki Mikkeli olisi tulevaisuudessa.

Menoksi -kalenteri kokoaa Mikkelin alueen avoimet harrastusten, tapahtumien ja ryhmätoimintojen esittelyt yhteen paikkaan. Kaikki palvelujen tarjoajat, kuten seurat ja yhdistykset, voivat ilmoittaa toiminnastaan kalenteriin!

 

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Tilojen varaaminen

Liikunnan avustukset