Liikunta

Artikkelikuva

 

TIEDOTE KORONA -VIRUKSEEN LIITTYEN:

Ulkoliikuntapaikat 1.6. alkaen

1.6. alkaen ulkoliikuntapaikat ovat käytössä automaattisesti aikaisemmin varattujen vuorojen mukaisesti. 

Kesäkuun alusta Hänski on pääsääntöisesti ottelu- ja tapahtumakäytössä, eikä sinne myönnetä juurikaan harjoitus vuoroja. Koronaepidemia -tilanteesta ja rajoituksista johtuen kaikki ottelut pyritään järjestämään seuran omilla harjoitus vuoroilla. 

Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Harjoiteltaessa pyritään välttämään tilanteita, joissa henkilöt joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko liikuntapaikalla olon ajan. Vakiovuoroille ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja vuorolta tulee poistua heti sen päätyttyä. Pyritään välttämään pukuhuone- ja pesutilojen käyttöä. Urheiluseurat toimivat lajiliittojen ohjeistuksien mukaan.

Aluehallintovirastot ovat tehneet 19.5.2020 tartuntatautilain mukaiset päätökset, joilla kielletään kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 30.6.2020 asti.

Yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin eli niin, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Aluehallintovirastot määräävät, että 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, eivätkä aluehallintovirastot myönnä näiden osalta poikkeuksia.

Aluehallintovirastojen 19.5.2020 antamat määräykset ovat voimassa 1.6.2020 – 30.6.2020 välisen ajan ja ne on annettu tiedoksi yleistiedoksiantona. Tiedoksiannot ja määräykset löytyvät verkkosivuilta osoitteesta http://www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Uimarantojen ohjeistus

Sisäliikuntapaikat 1.6. alkaen

Suurin osa liikuntasaleista ja kuntosaleista avataan 1.6., vuorojen mukaisesti. Kuntosaleilla on desinfiointipulloja ja käsipyyhepaperia. AINA KUN SIIRRYT LAITTEELTA TOISELLE NIIN SUIHKAUTA DESINFIOINTIAINETTA KÄSIPYYHEPAPERIIN JA PYYHI KUNTOSALILAITE. Koronaan liittyvät toimet sisäliikuntapaikoilla_ohjeistus 29.5.2020

  • Raviradantien kuntosali avautuu 1.6. varattujen vuorojen mukaisesti. Siivoustoimet on mitoitettu varattujen vuorojen mukaan eli on todella tärkeää että jokainen harjoittelee vain omalla vuorollaan.
  • Haukihallin ja Rantakeitaan kuntosalit ovat avoinna normaalisti 1.6. alkaen.
  • Anttolan kuntosali avautuu 15.6. alkaen.
  • Kisakaari poistunut käytöstä kaupungin liikuntapaikkana.

Uimahalli avataan 6.8. alkaen, uimaseuroille sallitaan kuitenkin kesäajan harjoittelu kuten aikaisempina kesäkausina.

Jäähalli avautuu 1.8. alkaen. Tästä liikuntapalvelut on vielä yhteydessä jäähallia käyttäviin seuroihin.

 

AJANKOHTAISTA

Kesän 2020 liikunta- ja nuorisopalveluiden toiminnannat näkyvät esitteestä. Lasten rantauimakouluja ja uimahallien alkukesän uimakouluja ei järjestetä tänä vuonna.

Haukihallilla tehdään aulan ja liikuntasalin lattiaremontti aikavälillä 20.7.-21.8.. Myös kuntosali on pois käytöstä remontin vuoksi 10.8. alkaen.  

Anni Swaninkadun kuntosali on muuttanut kevään aikana Raviradantielle, osoitteeseen Raviradantie 8-10. Kuntosali avattiin 1.6. varattujen vuorojen mukaisesti. Vanhan kuntosalin lukitusjärjestelmä on siirretty sellaisenaan uuteen kuntosaliin, eli avaimia ei tarvitse vaihtaa uusiin. Sisäänkäynti Raviradantien puoleisesta ovesta (rakennuksen keskivaiheilla).  

Ulkoilureitit, luontopolut ja retkeilyalueet ovat nyt kovassa käytössä. Muistathan että luonto ja muut retkeilijät kiittävät, kun tuot jätteesi pois luonnosta asianmukaisiin jätteenkeräyspisteisiin ja autat säilyttämään maisemat yhtä upeina seuraavillekin samoajille! Noudatathan myös ohjeistusta sivuteillä autoilun ja parkkipaikkojen suhteen, tiet saattavat olla keväällä huonossa kunnossa ja osa teistä yksityisteitä.

Liikkuva Mikkeli 2030 -ohjelmassa on tarkoitus suunnata katseemme tulevaan ja visioida minkälainen liikuntakaupunki Mikkeli olisi tulevaisuudessa.

Menoksi -kalenteri kokoaa Mikkelin alueen avoimet harrastusten, tapahtumien ja ryhmätoimintojen esittelyt yhteen paikkaan. Kaikki palvelujen tarjoajat, kuten seurat ja yhdistykset, voivat ilmoittaa toiminnastaan kalenteriin!

 

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Tilojen varaaminen

Liikunnan avustukset