Liikunnan ohjaus

Artikkelikuva
 

 

Liikuntapalvelut järjestää liikunnan ohjausta kaiken ikäisille ympäri vuoden. Soveltavan liikunnan ryhmiin voivat osallistua henkilöt, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joille suunnattu liikunnanohjaus vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Maksullisten ryhmien lisäksi uimahalleissa on tarjolla avoimia vesijuoksu- ja vesijumpparyhmiä, joihin voi tulla mukaan uimalipun hinnalla. Lisäksi senioreille, nuorille sekä lapsille ja lapsiperheille on avoimia maksuttomia liikuntavuoroja niin kesällä kuin talvellakin. 

 

Kesäliikunta

Senioriliikuntavuoro – Kalevankangas, Haukivuori ja Ristiina

Senioriliikuntavuoro on kaikille avoin ja maksuton liikuntavuoro Mikkelin Kalevankankaalla, Haukivuorella ja Ristiinassa. Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut järjestävät senioriliikuntavuoroja yhteistyössä Essoten, Etelä-Savon Muistiluotsin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Matalan kynnyksen kohtaamispaikka, missä liikuntaa sovelletaan kävijöiden kunnon mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista. Ikäihmisille suunnattu vuoro sisältää muun muassa kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, kuntojumppaa, pelailua ja yhdessä tekemistä. Vuorolla saa liikkua itselleen mieluisalla tavalla. Paikalle saa tulla vain terveenä, turvaväleistä tulee jokaisen huolehtia sekä aivastukset ja yskäisyt tulee tehdä hihaan tai nenäliinaan. Kaikkien senioriliikuntavuorojen yhteyshenkilönä toimii Mikkelin kaupungin liikunnanohjaaja Heidi Repo.

Kesä: Senioriliikuntavuoroa pidetään kesäisin Urheilupuistossa (os. Mikonkatu 2, 50100 Mikkeli​)  klo 10-11.  Tapaaminen on Urheilupuiston kaukalolla. Viimeinen kokoontumiskerta on 22.6.2022.

 

Senioriliikuntavuoro Kalevankangas

Toivotamme kaikki seniori-ikäiset tervetulleiksi Senioriliikuntavuorolle maanantaisin klo 10.30-11.30.

Senioriliikuntavuoro starttaa syyskauteen 5.9. Kalevankankaalla, tapaaminen sinisten ulkokuntoilulaitteiden luona. Tervetuloa!

Senioriliikuntavuoro siirtyy Saimaa Stadiumin liikuntatiloihin (os. Raviradantie 22b, 50100 Mikkeli) maanantaina 3.10. alkaen. Käytössämme on alakerran kuntosali, juoksusuora ja jokin lohko liikuntasalista. Saimaa Stadiumilla toiminta on pääasiassa itsenäistä.

Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu joka maanantai ja sisältää kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, kuntojumppaa, pelailua sekä yhdessä tekemistä! Vuorolla saa liikkua itselleen mieluisalla tavalla. Kalevankankaalla on isot ilmaiset parkkipaikat.

 

Senioriliikuntavuoro Haukihalli

Toivotamme kaikki seniori-ikäiset tervetulleiksi Haukihalliin tostaisin klo 13-15 (os. Keskustie 47, 51600 Haukivuori). Ensimmäinen tunti klo 13–14 on ohjattua liikuntaa ja toinen tunti on pelitunti klo 14–15 (boccia-peli). Vuoroista vastaavat pääasiassa Haukivuoren Eläkkeensaajat ry ja Eläkeliiton Haukivuoren yhdistys ry. Syksyn vuorot alkavat torstaina 8.9.2022.

Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton kahden tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu Haukihallissa joka torstai ja sisältää ensimmäisen tunnin aikana jumppaa tai muuta liikuntaa ja toisen tunnin aikana boccian peluuta. Mukavaa yhdessä tekemistä!

 

Senioriliikuntavuoro Ristiina

Toivotamme kaikki seniori-ikäiset tervetulleiksi Ristiinan yhtenäiskoululle keskiviikkoisin klo 15-16.30 (os. Mäkitie 30, 52300 Ristiina). Senioriliikuntavuoro starttaa syyskauteen 7.9.2022.

Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton puolentoista tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu Ristiinan yhtenäiskoululla joka keskiviikko. Toiminnassa ovat mukana myös Eläkeliiton Ristiinan yhdistys ja Ristiinan kansalliset seniorit ry. Liikuntaa ja mukavaa yhdessä tekemistä! 

 

Liikuntakalenteri 6.9.2021-13.5.2022. Rantakeitaan uimahallin avoimet vesijumpat ja uimakoulut

Naisvuoren uimahallin avoimet vesijumpat ja uimakoulut

Koululaisten uimaopetus

Nuorten Portaali Po1nt

Mikkelin kansalaisopiston ryhmät

 

Toimintaohjeet

LiikuntaHellewi-ohjelmassa voit tutustua liikunta- ja nuorisopalveluiden järjestämään liikunnanohjauksen tarjontaan ja ilmoittautua erilaisiin ryhmiin. Maksaminen ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista

Verkkoasiointikanavat

Liikunnan kurssitarjonta ja ilmoittautuminen