Eläinlääkäripalvelut

Artikkelikuva

Eläinlääkärit vastaavat peruseläinlääkintäpalveluiden antamisesta, eläintautien vastustamisesta, eläimistä saatavien elintarvikkeiden alkutuotannon valvonnasta sekä eläinsuojelusta.

Toimintaohjeet

Eläinsuojeluun liittyvissä asioissa sinun tulee ensisijassa ottaa yhteyttä valvontaeläinlääkäriin. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä eläinsuojelutapauksissa voit olla yhteydessä päivystävään kunnaneläinlääkäriin tai poliisiin.

Eläinlääkäreiden yhteystiedot löydät Mikkelin kaupungin internet-sivuilta.

Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden eläinlääkäreiden vastaanotot ovat Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Kangasniemellä. Toivomme, että keskitätte ajanvaraukset aina kun vain mahdollista eläinlääkärin puhelinvastaanottoajalle. 

Eläinlääkäripalvelut virka-aikana. Ajanvaraus ja yhteystiedot sivupalkista

Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden kaupungineläinlääkäreiden yhteystiedot:

Mikkeli ma-pe klo 8.00-11.00, puh. 015 366 218

Mäntyharju arkisin klo 8 – 15 p. 044 794 5579

Kangasniemi klo 8-16 puh. 0400 151 422, 040 510 2747

Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella, yhteystiedot tästä.

 

Ajankohtaista tietoa

Kesä- ja harrastekanojen hankkijan muistilista

julkaistu 19.5.2022

Linkki kesä- ja harrastekanojen hankkijan muistilistaan 

 

Ukrainalaisten pakolaisten mukana tulevat lemmikit

julkaistu 17.03.2022

Ukrainassa esiintyy ekinokokkoosia ja lähinnä luonnoneläimissä raivotautia. Ukrainassa on koirien rokotuspakko raivotautia vastaan. Koska ukrainasta pakenevat tulevat Suomeen kiireessä, ekinokokkilääkitys, raivotautirokotus ja mikrosirutus varmistetaan vasta Suomessa. Varmuuden vuoksi Ruokavirasto ohjeistaa, että 30 vrk ajan ukrainalaisilla lemmikeillä ei tule olla kontakteja muihin eläimiin ja ihmisiin, koirat pitää ulkoiluttaa hihnassa ja ekinokokkiriskin vuoksi koirien ulosteet kerätä ja hävittää sekajätteen mukana. Ukrainalaisten lemmikinomistajien tulee ottaa yhteys kaupungin/kunnaneläinlääkäriin tai yksityiselle eläinlääkäriasemalle 3 vrk sisällä maahan saavuttuaan.

Ruokaviraston ohje:

ukrainaksi: Домашні тварини, щоі супроводжують осіб, які рятуються від  війни в Україні: tiedote_pakeneville_ukraina_fi-uk_2.pdf (ruokavirasto.fi)

suomeksi: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/tuonti-ja-vienti/tuonti-eun-ulkopuolelta/elaimet-ja-elainperaiset-tuotteet/ajankohtaista/

englanniksi: https://www.ruokavirasto.fi/en/companies/import-and-export/import/animals-and-animal-products/topical/

 


Eläinlääkintähuollon klinikkamaksut löytyvät ympäristöterveydenhuollon maksutaksasta 2022. Linkki Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa. Lisäksi eläinlääkäri perii omistajalta lääkkeet, tarvikkeet ja käynti- ja toimenpidepalkkion kunnaneläinlääkäritaksan mukaisesti. Linkki kunnalliseen eläinlääkäritaksaan.