Eläinlääkäripalvelut

Artikkelikuva

Eläinlääkärit vastaavat peruseläinlääkintäpalveluiden antamisesta, eläintautien vastustamisesta, eläimistä saatavien elintarvikkeiden alkutuotannon valvonnasta sekä eläinsuojelusta.

Toimintaohjeet

Eläinsuojeluun liittyvissä asioissa sinun tulee ensisijassa ottaa yhteyttä valvontaeläinlääkäriin. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä eläinsuojelutapauksissa voit olla yhteydessä päivystävään kunnaneläinlääkäriin tai poliisiin.

Eläinlääkäreiden yhteystiedot löydät Mikkelin kaupungin internet-sivuilta.

Ajankohtaista tietoa

Koronatiedote COVID-19 

julkaistu 18.03.2020, päivitys 16.07.2020

Ruokavirasto on ohjeistanut kuntia kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamisessa koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on myös vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta.

Kunnallisten eläinlääkäripalvelujen ensisijaisena tavoitteena poikkeusoloissa on varmistaa elintarvikehuoltoa. Tämän vuoksi eläinlääkäripalvelujen resurssit tulee ohjata tuotantoeläinten kiireelliseen eläinlääkäriavun saatavuuden ja elintarviketurvallisuuden ja ruokaturvallisuuden varmistamiseen.

Mikkelin seudun ympäristöpalveluissa tämä tarkoittaa, että hoidamme ensisijaisesti kiireelliset tuotantoeläinsairaudet, kiireelliset lemmikkieläintapaukset, terveydenhuoltokäynnit valtakunnallisen terveydenhuolto- ohjelmien ohjeistuksen mukaan, kiireettömät tuotantoeläintapaukset. Kiireettömät lemmikkieläintapaukset siirrämme mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Ohjeita asiakkaillemme vastaanotolla asioitaessa ja tilakäyntien järjestämiseen:

  1. Älä asioi kanssamme flunssaisena, jos lähipiirissä on joku oireinen, tai olet tullut ulkomailta.  Näissä tapauksissa järjestä joku muu tuomaan eläin vastaanotolle.
  2. Vastaanotolle tuotaessa eläimillä saa olla vain yksi saattaja mukanaan, poikkeustapaukset sovitaan erikseen. Eläinlääkärikäynnit vain sovitusti etukäteen soittamalla.
  3. Lääkkeiden/ruokien noutajien tulee soittaa etukäteen.
  4. Vastaanotolle saapuessa soita ovikelloa ja odota lisäohjeita ulkopuolella.
  5. Käsien pesu saippualla 20 s ajan vastaanotolle tultaessa ja lähdettäessä, käsien huolellinen kuivaus ja desinfiointi. Ohjeistus koskee kaikkia vastaanotolla asioivia.
  6. Suosimme korttimaksuja, vältäthän käteistä.
  7. Tilojen vastuulla on järjestää kaikille vierailijoille puhtaat konepestyt suojavaatteet tai kertakäyttöiset suojavaatteet, käsienpesu mahdollisuus, käsipyyhepaperit (yhteisten pyyhkeiden käyttö ei ole suositeltavaa), nestesaippua, käsien desinfektioaine.

Eläinlääkintähuollon klinikkamaksut löytyvät ympäristöterveydenhuollon maksutaksasta 2021, sivuilta 14-15. Linkki ajantasaiseen maksutaksaan. Lisäksi eläinlääkäri perii omistajalta lääkkeet, tarvikkeet ja käynti- ja toimenpidepalkkion kunnaneläinlääkäritaksan mukaisesti. Linkki kunnalliseen eläinlääkäritaksaan.