Eläinlääkäripäivystys

Mikkelin seudun eläinlääkäripäivystys kattaa Hirvensalmen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kuntien alueet. Alueen eläinlääkäripäivystys on yhteinen sekä tuotanto- että pieneläimille. Huom. Kangasniemen kunnan alueella eriytetty tuotanto- ja pieneläinten päivystys on järjestetty yhteistyössä Jyväskylän kanssa.

Eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin ympärivuorokautisesti. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativia sairaustapauksia varten.

Toimintaohjeet

Soita eläinlääkärille päivystysnumeroon akuutissa tapauksessa. Mikäli puhelu siirtyy vastaajaan, jätä viesti, jossa kerrot nimesi, puhelinnumerosi ja mitä asia koskee. Eläinlääkäri on yhteydessä sinuun vapauduttuaan toimenpiteistään.

Koronatiedote COVID-19 

julkaistu 18.03.2020, päivitys 16.07.2020

Ruokavirasto on ohjeistanut kuntia kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamisessa koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on myös vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta.

Kunnallisten eläinlääkäripalvelujen ensisijaisena tavoitteena poikkeusoloissa on varmistaa elintarvikehuoltoa. Tämän vuoksi eläinlääkäripalvelujen resurssit tulee ohjata tuotantoeläinten kiireelliseen eläinlääkäriavun saatavuuden ja elintarviketurvallisuuden ja ruokaturvallisuuden varmistamiseen.

Mikkelin seudun ympäristöpalveluissa tämä tarkoittaa, että hoidamme ensisijaisesti kiireelliset tuotantoeläinsairaudet, kiireelliset lemmikkieläintapaukset, terveydenhuoltokäynnit valtakunnallisen terveydenhuolto- ohjelmien ohjeistuksen mukaan, kiireettömät tuotantoeläintapaukset. Kiireettömät lemmikkieläintapaukset siirrämme mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Ohjeita asiakkaillemme vastaanotolla asioitaessa ja tilakäyntien järjestämiseen:

  1. Älä asioi kanssamme flunssaisena, jos lähipiirissä on joku oireinen, tai olet tullut ulkomailta.  Näissä tapauksissa järjestä joku muu tuomaan eläin vastaanotolle.
  2. Vastaanotolle tuotaessa eläimillä saa olla vain yksi saattaja mukanaan, poikkeustapaukset sovitaan erikseen. Eläinlääkärikäynnit vain sovitusti etukäteen soittamalla.
  3. Lääkkeiden/ruokien noutajien tulee soittaa etukäteen.
  4. Vastaanotolle saapuessa soita ovikelloa ja odota lisäohjeita ulkopuolella.
  5. Käsien pesu saippualla 20 s ajan vastaanotolle tultaessa ja lähdettäessä, käsien huolellinen kuivaus ja desinfiointi. Ohjeistus koskee kaikkia vastaanotolla asioivia.
  6. Suosimme korttimaksuja, vältäthän käteistä.
  7. Tilojen vastuulla on järjestää kaikille vierailijoille puhtaat konepestyt suojavaatteet tai kertakäyttöiset suojavaatteet, käsienpesu mahdollisuus, käsipyyhepaperit (yhteisten pyyhkeiden käyttö ei ole suositeltavaa), nestesaippua, käsien desinfektioaine.