Mikkelin kaupunki 183 vuotta

Mikkelin 183-vuotissyntymäpäivää vietetään sunnuntaina 7.3.2021. Syntymäpäiväohjelma toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti ja sen teemana on elinvoima.

Nyt geokätköilemään!

Kaupungin syntymäpäivän kunniaksi ESE on julkaissut ensimmäisen geokätkönsä, onhan Mikkeli ollut energiayhtiön omistajana yhtäjaksoisesti jo yli 100 vuotta. Kun sähkölaitos aloitti toimintansa, sähköä käytettiin valaisemiseen: katuvaloiksi oli asennettu 22 kaarilamppua ja 45 32:n kynttilänvoimaista hehkulamppua. Sisävalaistukseen johtoa vedettiin 600 lampulle.
Tänään julkaistu kätkö kantaa nimeä Omistajakätkö.
Kätkön vihje: keskeinen paikka kaupungintalon läheisyydessä, kätkö liittyy yrityksen alun toimintaan. Koordinaatit 61° 40.530' 27° 11.692' Muista ottaa talteen vihjekirjaimet.
ESE julkaisee uusia geokätköjä päivittäin verkkosivuillaan.

Arvonta

Käy osallistumassa synttäriarvontaan tapahtuman Facebook-sivulla  ja voit voittaa kaupunkituotteita. Arvonta on auki maanantaihin 8.3.2021 asti.

Mikkelin kaupungin vuoden 2020 yrityspalkinnon voittajan esittely

Kaupungintalon virtuaalikierros

Kaupunginjohtajan videotervehdys

Muistin tervehdys Mikkelin kaupungille

Maistiainen Mikkelin kaupungintalon virtuaalikierroksesta

Uusien yritysten esittelyt

Synttäriviikon aikana tutustutaan kolmeen uuteen mikkeliläiseen yritykseen ja yrittäjään. Videoilla kuullaan myös siitä, mikä Mikkelissä on sykähdyttänyt. Ensimmäisellä videolla esitellään Savo Nature Oy:n Matti Vesterisen yritystarina. Videot on tuottanut Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy.

Toisella videolla esittäytyy Suomi Connect Oy ja Mikkeliin muuttaneet Marko ja Åshild Tanninen.

Kolmannella videolla esittelemme käsityöyrittäjä Suvi Liimatan, jonka toimipiste sijaitsee mökkiläisten paratiisissa Anttolassa.

Kaupungin 183-vuotissyntymäpäivään liittyvät uutiset