Opastus- ja asiakaspalvelutehtävät

Näissä tehtävissä on eduksi iloinen asenne, asiakaspalvelutaidot ja hyvä paikallistuntemus.

Asiakaspalvelu- ja opastustehtävät

Virastotalon asiointipiste, Maaherrankatu 9-11: Asiakaspalvelun avustavat tehtävät, neuvonta virastotalon aulan infopisteessä, sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden palvelu.

ESSOTE, Mikkelin keskussairaala/Hyvinvointikeskus, Porrassalmenkatu 35 – 37.
Asiakkaiden opastus- ja neuvontatehtävät aulapalveluissa

Viestintä

Viestinnän kesätyöntekijä (1 paikka): Työtehtävänä valokuvaus ja positiivisen Mikkeli-blogin kirjoittaminen. Vaatimuksena on kiinnostus valokuvaukseen ja alan harrastuneisuus sekä ulospäin suuntautunut luonne.

Kirjasto

Kirjastossa kesätyöntekijän töihin kuuluu muun muassa hyllyttämistä, aineiston kunnon tarkastamista ja asiakaspalvelua. Kesätyöntekijä voi myös päivittää kirjaston somekanavia ja kirjoittaa blogitekstejä.

Mikke-junat

Toimit opastustehtävissä Mikke katujunassa, joka kiertää Mikkelin nähtävyyksiä.  Asiakkaasi voivat vaihtua kierroksen aikana useita kertoja, koska  katujunan kyydistä voi poistua haluamallaan pysäkillä ja nousta takaisin kyytiin seuraavalle kierrokselle.

Museot

Mikkelin kaupungin museot tarjoaa kesätöitä nuorille eri puolilla kaupunkia sijaitsevien museokohteiden ja pakohuonepelin valvonta- ja opastustehtävissä. Painotamme erityisesti asiakaspalvelutaitoja ja pakohuonepelin osalta kykyä heittäytyä rooliin.

Urpolan luontokeskus

Urpolan luontokeskus on auki kesällä 2019 toukokuun alusta elokuun loppuun. Urpolan luontokeskuksen toiminnasta vastaa toiminnanohjaaja, jonka avustajiksi palkataan kesällä 2019 6 opasta (pääsääntöisesti 1 kk:ksi kerrallaan), joiden tehtävänä on esitellä Urpolan luontokeskuksen näyttelyä (kesän 2019 näyttelyn teema tarkentuu kevään 2019 aikana) luontokeskuksessa vieraileville ja ohjata luontokeskuksessa vierailevia ryhmiä, joista suurin osa on päiväkoti- ja koululaisryhmiä (alakoulu). Opas myös suunnittelee ja vetää ryhmille ja heinäkuussa järjestettävälle lasten luontokerholle erilaisia toimintatuokioita. Lisäksi työhön sisältyy näyttelyn valmisteluun ja ylläpitoon ja yleisen siisteyden ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Oppaalta odotetaan reipasta ja iloista asennetta työhön ja asiakaspalveluun, oma-aloitteisuutta ja kykyä tulla lasten kanssa toimeen.