Ruokapalveluiden, puhtauden, pelastuslaitoksen tuki- ja alueiden ylläpidon tehtävät

Ruoka- ja puhtauspalvelut

Ruoka- ja puhtauspalveluiden kesätöissä on mahdollista suuntautua joko keittiön avustaviin tai puhtauspalveluiden tehtäviin. Puhtauden tehtäviä ovat eri kiinteistöissä tehtävät peruspesut tai päivittäiset ylläpitosiivoukset.  

Pelastuslaitos

Pelastuslaitoksen Mikkelin paloaseman valmiuteen ja varautumiseen liittyvät päivittäiset tukitehtäviä, kuten kaluston ja ajoneuvojen huolto- ja puhdistustoimet, kiinteistön ja ulkoalueinen siisteys sekä logistiikkaan liittyvät tukitehtävät vakituisen henkilöstön apuna.

Tilakeskus / Kiinteistönhoito Punavaara / Ristiina

Pääasiallisia työtehtäviä ovat kiinteistöjen piha-alueiden vihertyöt urakoitsijan työnjohdon alaisuudessa. Vaatimukset: hyvä asenne ja reipas ote työntekoon.

Liikuntapalvelut

Kentät:
Urheilupuiston, ulkokenttien ja golfkentän kunnossapitotyöt muun muassa kastelu, nurmenleikkaus, roskien keräys sekä huoltorakennusten siivous.

Uimarannat:   
Nurmenleikkaus ja roskien keräys sekä laavujen ja beachkenttien pienet kunnostustyöt.

Jäähallit:         
Plexien pesua ja muita pieniä korjaus- ja maalaushommia.

Vaatimukset: Täsmällisyys,kohteliasuus, hyvä ja reipas ote työntekoon.

Koululaisten kesätyöt YIT:llä

Koululaiset toimivat puistojen ja yleisten alueiden ylläpitotöissä sekä kiinteistöjen pihojen ylläpitotehtävissä. Ylläpitoon kuuluu pääasiassa puhtaanapitoa ja pensas- sekä perennaryhmien kitkentää. Tehtäviä Mikkelin, Anttolan, Haukivuoren ja Ristiinan alueella.

Viherpalvelut Hyvösen kesätyöt

Kesätyöntekijöiden työtehtäviin kuuluu mm. puhtaanapito puistoissa, liikenneväylillä ja satamassa -kalusteiden ja varusteiden kunnossapito -pensaiden, perenna-alueiden ja kesäkukkien hoito -nurmi alueiden niitto ja viimeistely -puiden hoito. 

Työllisyyspalvelut

Kesätyöt työllisyyspalveluilla on pääsääntöisesti Mikkelin seudulla tienlaitaraivausta raivaussahoilla, risujen kasausta kourakasoihin, kesäkuun lopulla ja heinäkuussa mukaan tulee vieraslajitorjunnat (Lupiini ja Jättipalsami). Maakunnissa työt selviää myöhemmin, aikaisemmin edellisten lisäksi on tehty retkeilyreittien kunnostusta ja pienimuotoista rakentamista. Työryhmiä perustetaan kaupungin lisäksi Anttolaan,  Haukivuorelle ja Ristiinaan.