Ruokapalveluiden- ja puhtauden tehtävät, Pelastuslaitoksen tukitehtävät, alueiden ylläpitotehtävät

Linkki kesätyöhakulomakkeelle

Ruoka- ja puhtauspalvelut
Ruoka- ja puhtauspalveluiden kesätöissä on mahdollista suuntautua joko keittiön avustaviin tai puhtauspalveluiden tehtäviin tai tehdä molempia töitä. Puhtauden tehtäviä ovat eri kiinteistöissä tehtävät peruspesut tai päivittäiset ylläpitosiivoukset. Keittiötyössä tehdään erilaisia avustavia tehtäviä joko valmistus- tai palvelukeittiössä. Osassa työkohteista työ sisältää sekä siivous- että keittiötyötä. Avustavissa esimiestehtävissä toimitaan palveluesimiesten työparina erilaisissa työnjohdollisissa tehtävissä.

Pelastuslaitos
Pelastuslaitoksen Mikkelin paloaseman valmiuteen ja varautumiseen liittyvät päivittäiset tukitehtäviä, kuten kaluston ja ajoneuvojen huolto- ja puhdistustoimet, kiinteistön siisteys sekä logistiikkaan liittyvät tukitehtävät vakituisen henkilöstön apuna.

Tilakeskus / Kiinteistönhoito Punavaara / Ristiina
Pääasiallisia työtehtäviä ovat kiinteistöjen piha-alueiden vihertyöt urakoitsijan työnjohdon alaisuudessa.
Vaatimukset: hyvä asenne ja reipas ote työntekoon.

Liikuntapalvelut
Kentät:
Urheilupuiston, ulkokenttien ja golfkentän kunnossapitotyöt muun muassa kastelu, nurmenleikkaus, roskien keräys sekä huoltorakennusten siivous.
Uimarannat:
Nurmenleikkaus ja roskien keräys sekä laavujen ja beachkenttien pienet kunnostustyöt.
Jäähallit:
Plexien pesua ja muita pieniä korjaus- ja maalaushommia.
Vaatimukset: Täsmällisyys, kohteliasuus, hyvä ja reipas ote työntekoon.

Koululaisten kesätyöt YIT:llä
Koululaiset toimivat puistojen ja yleisten alueiden ylläpitotöissä. Ylläpitoon kuuluu pääasiassa puhtaanapitoa ja pensas- sekä perennaryhmien kitkentää.

Viherpalvelut Hyvösen kesätyöt
Kesätyöntekijöiden työtehtäviin kuuluu mm. puhtaanapito puistoissa, liikenneväylillä ja satamassa -kalusteiden ja varusteiden kunnossapito -pensaiden, perenna-alueiden ja kesäkukkien hoito -nurmi alueiden niitto ja viimeistely -puiden hoito.

Työllisyyspalvelut
Kesätyöt työllisyyspalveluilla ovat pääsääntöisesti Mikkelin seudulla tienlaitaraivausta raivaussahoilla ja risujen kasausta kourakasoihin. Kesäkuun lopulla ja heinäkuussa mukaan tulee vieraslajitorjunnat (Lupiini ja Jättipalsami). Maakunnissa työt selviävät myöhemmin. Aikaisempina vuosina, edellä mainittujen lisäksi, on tehty retkeilyreittien kunnostusta sekä pienimuotoista rakentamista. Työryhmiä perustetaan kaupungin lisäksi Anttolaan, Haukivuorelle ja Ristiinaan.