Koronarajoitukset Mikkelin kaupungin palveluissa ja toimipisteissä – Päivitetty 17.1.2022

04.01.2022

Artikkelin kuva

Alle on koottu voimassa olevat koronarajoitukset Mikkelin kaupungin palveluissa ja toimipisteissä. Rajoituksista on päättänyt kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä yhteistyössä Essoten kanssa. Rajoituksiin ja suosituksiin voi tulla nopeita muutoksia, mikäli alueen epidemiatilanne heikkenee.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön ja sisätiloissa enintään 20 henkilön tilaisuuksia 14.2.2022 asti. Liikunta- ja harrastuspaikkoja koskeva rajoitus loppuu 27.1.2022.

Sisäliikuntapaikat: Uimahallit, kuntosalit, liikuntasalit ja jäähallit

Kaupungin liikuntasalit ja jäähallit ovat suljettu aikuisten harrastustoiminnalta. Tiloja voivat käyttää vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret. Lisäksi tiloja voivat käyttää koululaisryhmät, varhaiskasvatusryhmät, lakisääteisten palvelujen kuntoutusryhmät ja ammattimaisesti urheilevat aikuiset ilman henkilörajoituksia.

Uimahallit avautuvat asiakkaille lauantaina 15.1.2022 ja kuntosalit avautuvat perjantaina 14.1.2022 lukuunottamatta Naisvuoren uimahallin kuntosalia. Asiakasmäärää rajoitetaan terveysturvallisuuden vuoksi.

Ulkoliikuntapaikat: Jääkentät, kaukalot, ulkokuntosalit ja hiihtoladut

Ulkoliikuntapaikoissa ei henkilörajoituksia. Pukukopit eivät kuitenkaan ole käytössä. Kaupunki muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Lasten ja nuorten turnausmuotoiset liikuntatapahtumat ja kilpailut

Mikkelin kaupunki suosittelee yhteistyössä Essoten kanssa, että lasten ja nuorten liikuntatapahtumat ja turnaukset sekä muut tämänkaltaiset tapahtumat perutaan tai siirretään, mikäli osanottajia tulee alueen ulkopuolelta.

Kirjastot ja museot

Kirjastoissa ja museoissa ei henkilörajoituksia. Asiakkaita pyydetään noudattamaan suosituksia ja käyttämään kasvomaskia. Kirjastoissa ei järjestetä tapahtumia tai ohjattua toimintaa. Mirja-kirja-auto ei liikennöi 26.1. saakka.

Aluevaalit, vaaliteltat

Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia, myös vaalikampanjoiden osalta. Kaupunki kieltää puolueiden vaaliteltat kaikilla kaupungin hallinnoimilla alueilla, muun muassa Hallitustorilla, Hallituskadulla ja Kirkkopuistossa, koska ei voida varmistaa alle 50 hengen terveysturvallisia kokoontumisia. Esitteiden tai tuotteiden jakaminen satunnaisille ohikulkijoille ei ole yleisötilaisuus, mutta ohikulkijoiden ohjaaminen rajattuun tilaan lähekkäin on.

Aluevaalien ennakkoäänestyspaikat ovat avautuneet 12.1.2022. Ennakkoäänestys ja äänestys vaalipäivänä eivät ole yleisötilaisuuksia, jolloin niitä eivät koske aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset.

Äänestyspaikoissa toimitaan terveysturvallisesti. Äänestämistilanteissa huomioidaan riittävät etäisyydet. Tuuletusta ja pintojen puhdistusta lisätään. Lisäksi tiloissa on maskisuositus sekä käsidesiä. Tarvittaessa samanaikaisesti sisällä olevien äänestäjien määrää voidaan myös rajoittaa.

Kansalaisopisto ja Otavia

Vapaan sivistystyön koulutus ja aikuisten perusopetus käynnistyvät, terveysturvallisesti järjestettynä, lähiopetuksena 17.1.2022. Tämä ei kuitenkaan koska aikuisten ryhmäliikuntaa, tanssia, kuorolaulua eikä karaokea, joiden aloitus siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. 

Kasvomaskisuositus ja kontaktit

Kaupunki suosittelee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia sisätiloissa ja tilanteissa, joissa ei voi pitää riittävää etäisyyttä ihmisiin. Aikuisten väliset kontaktit on syytä pitää mahdollisimman vähäisinä.

Koulut ja varhaiskasvatus

Koulujen ja päiväkotien toimintaa ei tällä hetkellä rajoiteta. Perustoiminnot voi toteuttaa terveysturvallisesti ohjeistusten mukaisesti. Oireiset lapset on jätettävä kotiin sairastamaan ja toipumaan.

Päätöskokoukset

Kaupunki järjestää toimielintensä kokoukset etänä toistaiseksi.

Vahva etätyösuositus henkilöstölle

Kaupunki vahvasti suosittelee henkilöstölleen etätyötä viisi päivää viikossa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Suositus on voimassa 31.1.2022 saakka.

Päivitetty 17.1.2022