Ulkoilureitit ja -alueet sekä retkisatamat

Artikkelikuva

 

Mikkelin alueen vaihtelevissa maastoissa risteilee monia ulkoilureittejä ja kuntopolkuja. Osassa reiteistä on lihaskunnon kohottamiseen tarkoitettuja suorituspaikkoja ja ulkoliikuntavälineitä sekä laavu tai kota. Talvisin monilla reiteillä on hiihtoladut. Ulkoilureittien kartat sekä latukartat löytyvät karttalinkeistä.

Kalevankankaalla on 2,8 km, 4,2 km ja 6,2 km monikäyttöreitit kävelijöille ja pyöräilijöille, joita hoidetaan myös talvisin.

Keskustan alueella on myös kaksi kaunista luontopolkua:

Kalevankankaan luontopolulla esitellään Kalevankankaan harjuluontoa, joka edustaa harvoja säilyneitä yhtenäisiä harjualueita Mikkelin alueella aiemmin laajemmin sijainneesta harjujonosta. Luontopolulla esitellään kasvien ja eläinten lisäksi jääkauden ihmeitä, pohjaveden muodostumista ja paikallista historiaa. Samalla halutaan kohdistaa huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun. Marjaana Kovasen värikkäät ja eloisat kuvitukset kannustavat sekä lapsia että aikuisia pysähtymään taulujen ääreen. Luontopolun on suunnitellut Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksestä Timo Lehtonen ja Markku Nironen ja toteutuksesta ovat vastanneet yhdessä luonnonsuojeluliiton kanssa Mikkelin seudun ympäristöpalvelut ja Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut. Polku on merkitty valkoisilla tauluilla, joissa on saukon kuva ja musta nuoli.

Urpolan luontopolku polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Lisätietoa luontopolusta ja yhteydessä toimivasta Urpolan luontokeskuksesta löytyy sivupalkin linkin takaa.

Mikkelin alueen laavut ja kodat

Tutustu Mikkelin laavuihin ja kotiin tästä linkistä

 

Retkisatamat

Saimaa: Heposaari, Jantisaari, Kaijatsaari, Kangassaari, Korvensaari (iso ja pieni), Makutsaaret ja Vartiosaari.
Venelaituri sijaitsee Neitvuoren kupeessa Anttolassa. Korvensaaressa on vapaasti käytettävissä oleva sauna, jonka ylläpidosta ja hoidosta vastaa Saimaan virkistysalueyhdistys ry.
Puulavesi: Karhukallio, Pälväniemi, Vattusaari ja Tytynniemi Kyyvedellä. Veneenlaskuluiska on Vanhamäen kylärannalla.

Liikuntapalvelut huolehtii retkisatamien kunnossapidosta yhdessä Pidä Saaristo siistinä ry:n ja Mikkelin Pursiseuran kanssa.

Tiedustelut: puh. 044 794 2449

 

Muistathan että luonto ja muut retkeilijät kiittävät, kun tuot jätteesi pois luonnosta asianmukaisiin jätteenkeräyspisteisiin ja autat säilyttämään maisemat yhtä upeina seuraavillekin samoajille! Lisätietoa tästä linkistä.