Katujen, viheralueiden ja yleisten alueiden ylläpito

Artikkelikuva

Katujen ylläpidon tavoite on pitää kadut liikennöitävässä kunnossa ja siisteinä. Ylläpidon tavanomaisia toimenpiteitä ovat auraaminen, liukkaudentorjunta, puhtaanapito sekä katualueen laitteiden ja kalusteiden kunnossapito. 

Anna palautteesi ylläpidosta yllä oleviin urakoitsijoiden palvelunumeroihin. Puhelu ohjautuu kehäalueen urakoitsijalle valitsemalla 1, keskusta-alueen urakoitsijalle valitsemalla 2.

Avoimella kilpailutuksella valitaan alueiden ylläpitäjät, jotka vastaavat urakka-alueen kaikkien katujen ja viheralueiden ylläpidosta. Viheralueet on jaettu hoitoluokkiin, jotka kuvaavat alueen yleisilmettä, käyttöä ja hoidon laatutasoa. Keskustan alueurakka jatkuu syksyyn 2020 ja kehän alueurakka syksyyn 2020 saakka.

Ylläpito- ja huoltotyöt on jaettu kahteen alueurakkaan: keskustaan ja kehään. Keskustan alueurakkaan kuuluu Mikkelin kaupunkikeskustan alueet. Kehän alueurakkaan kuuluvat keskustan ulkopuoliset kaupunkialueet sekä Anttola, Haukivuori, Otava ja Ristiina. Suomenniemi hoidetaan erillissopimuksella. Alueurakoitsijat vastaavat alueensa osalta kokonaisvaltaisesti ylläpidosta. Kaupunki valvoo, että ylläpidon laatu on urakkasopimuksen mukainen.

Katujen ylläpito

Katujen ylläpidon tavanomaisia toimenpiteitä ovat muun muassa lumen auraaminen, liukkauden torjunta, puhtaanapito sekä katualueiden laitteiden ja kalusteiden ylläpito.

Viheralueiden ylläpito

Hyvä ja oikein ajoitettu ylläpito vaalii Mikkelin kaupungin viheromaisuutta sekä takaa viheralueille pitkän elinkaaren. Tarkoituksenmukaisesti hoidetut viheralueet ovat viihtyisiä ja turvallisia, ja ne antavat iloa sekä virkistystä käyttäjilleen.

Tavanomaisia viherympäristön ylläpitotoimia ovat puhtaanapito, kevät- ja syyssiivoukset, nurmen leikkaus, kasvillisuuden ja istutusten hoitotoimet, kalusteiden ja laitteiden ylläpito sekä lumen auraus ja liukkauden torjunta.

Lue täältä vieraslajien torjunnasta.

Lue lemmikkieläinten hautausohjeet täältä.