Elintarvikevalvonta
Elintarvikevalvonnan tehtävänä on valvoa ja edistää kaikkien elintarvikkeiden turvallisuutta ja ehkäistä elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja. Elintarvikevalvonta kohdistuu riskiperusteisesti kaikkiin elintarvikealan toimijoihin, koko toiminnan elinkaaren ajan; perustamisesta toiminnan lopettamiseen. Suunnitelmallista valvontaa tehdään vuosittain päivitettävän elintarvikevalvontasuunnitelman mukaisesti. Valvonta on lakisääteistä sekä maksullista.
Toimintaohjeet
Ota yhteyttä terveystarkastajaan, kun esimerkiksi:
* perustat elintarvikehuoneiston tai muutat oleellisesti sen nykyistä toimintaa
* lopetat elintarvikehuoneiston tai vaihdat sen toimijaa
* perustat laitoksen tai vaihdat sen toimijaa
* myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
* suunnittelet ensisaapumistoimintaa
* suunnittelet ruoka-aputoiminnan aloittamista
* haluat huomauttaa elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneiston toiminnasta
* epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
Oiva
Oiva on Ruokaviraston koordinoima elintarvikevalvontatietojen julkistamisjärjestelmä, jonka avulla tehdään suunnitelmallista elintarvikevalvontaa. Oiva perustuu elintarvikelainsäädännön nykyisiin säännöksiin eikä yritysten toimintaan tai toimijoiden vastuuseen tule Oivan myötä lisävaatimuksia. Oiva-ohjeet sekä -raportit löytyvät Ruokaviraston Oiva-sivustolta
Hyödylliset linkit
EU:n ruoka-avun ajankohtaista ja muuta aineistoa
Verkkosivulle on koottuna ajankohtaista, tietoa kumppaniorganisaatioista, tilastoista ja raporteista sekä muuta aineistoa.
Mikkelin seudun ympäristöpalvelut, ympäristöterveydenhuollon luvat ja ilmoitukset
Sivuilta löydät ympäristöterveydenhuollon ilmoituslomakkeet.
Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa