Hakemuslomakkeet

Artikkelikuva

Kuuluuko kiinteistösi aluekeräyspisteen asiakkaaksi, eli kiinteistöllä ei ole omaa jäteastiaa?

Aluekeräyspisteen asiakkaana voit tehdä jätemaksumuistutuksen tai hakea tuleviin jätemaksuihin muutosta.

Rakennusvalvonnan /  jätehuoltoviranomaisen hakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä noin kuusi (6) viikkoa. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Muutoksen hakeminen jätemaksuun sekä jätemaksumuistutus -hakemuksiin pyydetään liittämään valokuvia. Valokuvia voi toimittaa myös sähköpostilla osoitteeseen: jatehuoltoviranomainen(at)mikkeli.fi .

Jätemaksumuistutus

Kun olet saanut jätelaskun (Metsäsairila Oy) voit tehdä muistutuksen 14 päivän sisällä laskun saamisesta. Voit hakea kohtuullistamista tai perimättä jättämistä.
Lue lisää + lomake

Muutoksen hakeminen tuleviin jätemaksuihin

Voit hakea tuleviin jätemaksuihin muutosta, eli seuraavan vuoden jätemaksuun kohtuullistamista tai perimättä jättämistä.
Lue lisää + lomake


Onko kiinteistölläsi oma jäteastia?

Oman jäteastian käyttäjänä voit hakea tyhjennysväleihin muutosta tai keskeyttää tyhjennykset esimerkiksi lomamatkan ajaksi.

Muutokset tyhjennysväleihin

Jätehuoltomääräysten mukaisesti tyhjennysvälin pidentäminen 2 viikosta 4 viikkoon tehdään ilmoituksella.
Lue lisää + lomake

4 viikkoa pidemmistä tyhjennysväleistä päättää jätehuoltoviranomainen hakemusten perusteella.
Lue lisää + lomake

Oman jäteastian tyhjennysten keskeyttäminen

Voit hakea keskeytystä tyhjennyksiin määräajaksi (max. 6 kk), kiinteistön ollessa käyttämätön esimerkiksi lomamatkan ajan. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, eikä keskeytyksiä voida myöntää takautuvasti, joten keskeytyshakemus tulee tehdä mahdollisimman aikaisin. Keskeytyksen alkaminen ei siis voi olla hakemuksen saapumispäivä. Päätöksen jälkeen keskeytys voidaan sopia yrityksen kanssa.
Lue lisää + lomake

Muutoksen hakeminen jätehuollon perusmaksuun

Voit hakea jätehuollon perusmaksun vapautusta tulevalle laskutuskaudelle tai muutosta saapuneeseen laskuun koska kiinteistö on käyttökelvoton.
Lue lisää + lomake